Bmw e36 compact

10 Paź 2013, 10:39

Eneolsen napisał(a):A ja w tym budżecie powiem tylko tyle - dozbierać jeszcze chociaż klocka. Za 6 będzie padlina.

moim zdaniem za 6k wyrwiesz betke w dobrym stanie tylko nie szukaj wersji ze skorami xenonami czy klimatyzacja. Zalezy to tylko czy nie trafisz na oszusta. Szukaj ogloszen za 6500zl a na miejscu targuj sie z gosciem :) zawsze dziala
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

10 Paź 2013, 10:56

1.6 w ogóle nie jedzie, blacha lepsza od vw? :D nie powiedziałbym.. e36 gnije tak samo równo jak stare ople.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Rok produkcji: 2009

10 Paź 2013, 11:12

dominik89 napisał(a):1.6 w ogóle nie jedzie, blacha lepsza od vw? :D nie powiedziałbym.. e36 gnije tak samo równo jak stare ople.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ale to bysmy musieli otwierac nowy temat gdzie fani hondy i bmw by sie pozjadali na wzajem :lol:
moj sasiad ma bmw i powiem ci ze sie niezle zbiera. Mojego matiza, autobusy czy tiry bez problemu smigniesz tym autkiem. Chlopak pisal ze mu zalezy na komforcie jazdy i dojazdach do pracy/szkoly a nie na nocnych wyscigach i driftach.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Paź 2013, 11:46

Jaca17 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=zQm0L0TrtpY

ale to bysmy musieli otwierac nowy temat gdzie fani hondy i bmw by sie pozjadali na wzajem
moj sasiad ma bmw i powiem ci ze sie niezle zbiera. Mojego matiza, autobusy czy tiry bez problemu smigniesz tym autkiem. Chlopak pisal ze mu zalezy na komforcie jazdy i dojazdach do pracy/szkoly a nie na nocnych wyscigach i driftach.

Wiem jak jedzie 316i bo miałem i gwarantuje ze po miesiącu jazdy ten silnik go znudzi i bedzie sie chlopak denerwowal, bo to jest naprawdę wolne, komfort jako taki, ale prowadzenie ok, w koncu bmw z tego słynie. 1.8is nie spali dużo więcej a jest przynajmniej czym pojechac, zamiast palowac z 3 czy 4 zeby wyprzedzic tira to is'em z 5 bez redukcji na spokojnie wyprzedzi, chyba ze auto typowo do miasta i na dojazdy do pracy tylko, w co watpie :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Paź 2013, 11:56

dominik89 napisał(a):Wiem jak jedzie 316i bo miałem i gwarantuje ze po miesiącu jazdy ten silnik go znudzi i bedzie sie chlopak denerwowal, bo to jest naprawdę wolne, komfort jako taki, ale prowadzenie ok, w koncu bmw z tego słynie. 1.8is nie spali dużo więcej a jest przynajmniej czym pojechac, zamiast palowac z 3 czy 4 zeby wyprzedzic tira to is'em z 5 bez redukcji na spokojnie wyprzedzi, chyba ze auto typowo do miasta i na dojazdy do pracy tylko, w co watpie :)

po pierwsze to nie is bo w compactach nie ma is tylko ti :) juz ktos to pisal wczesniej i owszem zgadzam sie ale wydaje mi sie ze jak mlody szuka bmw 1.8ti 140KM z lpg sekw to moze znalesc dobry egzemplarz ale jak mowilem trzeba bedzie szukac tego bez bajerow.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Paź 2013, 12:00

Ogólnie - mam na sprzedaż 318ti rok 96 :) Może autor zainteresowany?
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Paź 2013, 12:48

spoko. ile chcesz? przbieg? rdza? jaka instalacja lpg? cos do wmiany? jakies zdjecia?
error
Nowicjusz

Auto: nie mam

10 Paź 2013, 12:48

dominik89 - akurat E36 dość mocno gnije jak na BMW, ale na pewno mniej niż chociażby Golf 3. Porównywanie do starych Opli jest nie na miejscu. Trochę się starych Opli ostatnio naoglądałem... durszlaki na maksa. Do samych felg.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Paź 2013, 13:06

jiGsaw napisał(a):dominik89 - akurat E36 dość mocno gnije jak na BMW, ale na pewno mniej niż chociażby Golf 3. Porównywanie do starych Opli jest nie na miejscu. Trochę się starych Opli ostatnio naoglądałem... durszlaki na maksa. Do samych felg.

Ok troche przesadzilem, co nie zmienia faktu że niestety e36 ma słabe blachy i to niezaleznie czy auto było bite czy nie.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Paź 2013, 13:24

@autor

Rocznik 96, przebieg coś około 280kkm, Ubezpieczenie jeszcze na cały rok (dopiero co przedłużyłem wczoraj :) ), gnije? gnije lewe przednie nadkole, troche progi, reszta ok.

W jednym miejscu była poprawka blacharska (na "d...", było wjechane w przyczepkę :) )na d... ale nie całej od razu mówię.

Co najważniejsze - silnik w super stanie, naprawdę nie ma się do czego doczepić.
Instalacja Gazowa sekwencyjna, trzeba chyba już homologację na butlę zrobić, mówię szczerze.

Z rzeczy technicznie do wymiany... yy uszczelka klawiatury :) kto ma podobne bmw, wie, że tak po prostu tam jest, nie ma to wpływu na nic, opróćz tego, że trochę oleju ubywa przez nią - na 10 000km nie jest to nawet 200 ml z tego co pamiętam.

A i nie działa lewa przednia szyba :)

W samochodzie było palone dużo :)

Jest klimatyzacja.
koła zimowe prawie nowe.
letnie też są, ale w średnim stanie.

Całe wyposażenie się zgadza z serią, pod siedzeniem tylnym jest jeszcze oryginalna faktura zakupu :)

Kolor bardzo ciekawy.
http://harril.net/fiels/upload/a2.jpg
Dokładnie taki.
Mogę do niego dorzucić felgi, oryginalne bmw jakie były (alu) w e32. Nie pamiętam nazwy styling.

Przednia szyba jest troche podrapana, bo mi niedawno na autostracie spadły gumy z wycieraczek :/

Klima nabita niedawno.

Oleje itd wymieniane zawsze na czas.

Jak chcesz coś więcej wiedzieć pytaj - nic do ukrycia.

Kupiłem niedawno e39 więc tym już nie jeżdżę, za mały :)

Ale autkiem zwiedziłem pół europy i nigdy nie zawiodło.
Raz pompa wody poszła - wymieniona na taką z aluminiowym wirnikiem.
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

11 Paź 2013, 19:39

kurcze... siedze juz ze 4h szukam auta i wszystkie ogloszenia to sciema :cry: stam idealny z przebiegiem 200tys... pomoze mi ktos znalesc jakies dobre ogloszenie? nawet za 9tys... najwyzej pozycze kase ale chce kupic dobre auto. HELP :!:
error
Nowicjusz

11 Paź 2013, 20:18

Z jakiego rejonu jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Paź 2013, 20:30

lodz ale jak trzeba bedzie to przejade sie na 2gi konec polski
error
Nowicjusz

11 Paź 2013, 20:46

[link do oferty na Allegro wygasł] - sprzedający bardzo dokładnie wszystko opisuje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Paź 2013, 21:01

dzwonilem... rdza bierze na nadkolu i mowi ze w najblizszym czasie wymienic bedzie trzeba skrzynie.... no i 220tys km???
error
Nowicjusz