BMW na pierwszy samochód

11 Gru 2012, 17:01

Witam. Niebawem bede mial prawo jazdy, i zaczynam powoli rozgladac sie za samochodami. Od dziecka BMW to moje ulubione samochody i wiadomo marze o BMW. na poczatek z mniejszym silnikiem , wiadomo koszty utrzymania i kupna samochodu nie moga byc ogromne zebym byl w stanie utrzymac. np e36 : 316,318,320. No i wszystko niby fajnie, ale ojciec ktory ma mi dolozyc do samochodu nie chce sie zgodzic na BMW bo twierdzi ze to nie jest samochod dla pocz. kierowcy i mowi mi o vectrach, golfach, astrach i wielu innych samochodach ktore po prostu mi sie nie podobaja zbytnio. :no: a wiadomo jak juz miec to auto to miec, a nie myslec kiedy by je sprzedac i kupic inne bo tak by w moim przypadku bylo. Pomozcie mi go przeciagnac na strone BMW !!! :D :ok:
Volterz
Nowicjusz

Auto: BMW M3

15 Gru 2012, 16:21

Znaczy częściowo popieram zdanie twojego taty, bo niestety spora grupa nastolatków traci zdrowie/życie kupując BMW i rozbijając je na pierwszym lepszym zakręcie. Z tylnym napędem trzeba wiedzieć jak się obsługiwać. Powiedz jeszcze ile masz pieniędzy ?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sty 2013, 22:48

Twoja decyzja Twoje zycie co do silnikow 1.6 (padaczka) nieudany silnik w dodatku słaby, 1.6 pali tyle samo o 1.8 i za to 1.8 jest najpopularniejszym silnikiem w e36 co do 2.0 silnik super (zreszta jak kazdy inny procz 1.6) no ale srednie spalanie benzyny to 12 litrow i nie sluchaj ludzi co pisza ze pali im 8 litrow (to chyba na 50 km):P no ale stary ma racje ze na pierwsze auto to on sie nie nadaje powiedz w jakich autach gustujesz to cos ci podpowiemy
kamilszczak01

11 Paź 2013, 13:21

Twój tato ma troszkę racji w tym że zabrania ci kupić Bmw,auta z tylnym napędem nie sa polecane dla początkującego kierowcy ponieważ można bardzo łatwo stracić panowanie nad kierownicą w takim aucie.Też uważam że Bmw sa super wozami i mam nadzieję ze kiedyś kupię sobie własne.Druga sprawa to koszty utrzymania,do takiej beemki częsci będą sporo droższe niż do golfa,astry itd. i oczywiście te auta więcej spalą paliwa :).Kupuj coś z przednim napędem, na Bmw przyjdzie czas jeszcze :wink: .

Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu fury
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 08 04 2013
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16 v
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

12 Paź 2013, 21:35

Znowu archeloga mamy?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Paź 2013, 19:54

Jakiego archeologa? Chyba od tego jest forum żeby powiedzieć swoje zdanie chyba czyż nie ? :wink:
Pikasek
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 08 04 2013
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16 v
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004