BMW e36 na pierwszy samochod

12 Gru 2012, 22:39

Ja za to 2,0 nie polecam stara konstrukcja, często się przegrzewają, duże spalanie jak na jego możliwości, ogólnie moim zdaniem na początek 1,8 wystarczy
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Gru 2012, 10:38

Z wyjątkiem przegrzewania to zgadzam się z chomik90.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia

15 Gru 2012, 23:01

Przez 2 lata posiadania Compacta Ti to przy dojazdach do pracy nie spalił mi mniej niż 8l. A może właśnie E36 Compact przekona tatę? Moim zdaniem praktyczniejszy niż sedan no i z ładniejszą deską w środku tak mi się jakoś bardziej widzi. Mam styczność z różnymi E36 316, 318, 325TDS i i obojętnie czy to M40 czy M43 to jakoś nie zauważyłem podwyższonej awaryjności silnikach. W mojej przez 2 lata do wymiany były tylko elementy zawieszenia przedniego takie jak końcówki drążków, gumy na wahaczach i łączniki czyli coś co się zużywa i wyrabia, z motorem i układem przeniesienia napędu nie było nawet najmniejszych problemów.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

16 Gru 2012, 01:55

Ile w mieście łoi Tobie ten silnik? 1.8ti/is 140 ps. Bo z tego co ja słyszałem to ciężko poniżej dychy zejść, ponoć pali tyle co 323i...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia

16 Gru 2012, 11:54

Akurat 325 tds to powinno się odradzać a nie polecać, co czytam artykuły o silnikach BMW to tds'y są strasznie nieudane .. Jeśli się nie mylę to najlepszym dieslem BMW jest 6 cylindrowa rzędówka 3.0d, ta 184km . Ale znawcą nie jestem, mogę się mylić :roll:

Co do compacta, jak coś takiego może być praktyczniejsze od sedana? To najgorszy model jakiego BMW nie powinno wgl wypuścić, brzydkie .. W środku Ci się podoba? Mi ta deska rozdzielcza przypomina Opla Corsę B..
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

16 Gru 2012, 15:53

318 is to bardzo udana konstrukcja co prawda patrząc spalanie a moc to pali dużo ale to przez tylny napęd. Tata pewnie nasłuchał się opowieści ile to nie kosztuje utrzymanie bmw i teraz ciężko mu będzie zmienić zdanie.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Studyjne wersje nowego Golfa BlueMotion i Golfa GTI
    Podczas rozpoczynającego się dzisiaj Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu w centrum uwagi na stoisku Volkswagena znajduje się nowy Golf. Zbliżone do wersji seryjnych modele studyjne Golfa BlueMotion i sportowego ...