Bmw e38 3.0d opinie

30 Lis 2017, 16:22

Witam zainteresowany jestem modelem serii 7 e38 po liftingu z 3l dieslem w automacie. Czy ktoś tutaj użytkuje taki samochód? Chodzi mi głównie o bolączki tego modelu i czy potrzeba szamana żeby to naprawić.
Mam 20k na zakup - starczy? Pozdro
Achilles
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Lis 2017, 21:22

Achilles napisał(a):czy potrzeba szamana żeby to naprawić

Szamana nie, worek pieniędzy już tak
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Lis 2017, 22:43

E38 albo z Niemiec albo od jakiegoś fana marki (poszukaj na forach BMW). 20 to trochę mało na zadbany egzemplarz z końca produkcji.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

30 Lis 2017, 23:56

Invi z tym workiem pieniędzy to nie przesadzaj. No chyba że porównujesz to z golfem 3 tdi.
E38 bardzo dobra maszyna pod każdym względem, udana konstrukcja nadwozia jak i samego silnika. Silnik jak zadbany (czyt.dbany) to koło miliona nawet kręci :naughty: .
Wiadomo chyba że segment wysoki więc koszty części eksploatacyjnych mogą być droższe ale za to jest trwałe więc warto raz na jakiś czas dobrze zainwestować. A 20 tys. spokojnie Ci wystarczy na zakup. Ostatnimi czasy ceny E38 mocno spadły. Było takie bum gdzie ceny wyskoczyły w kosmos ale chyba jednak ludzie zeszli na ziemię.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...