bryloq napisał(a):Kwota 25-27 tys za benzynowy samochód + instalacja gazowa
Nie mam zielonego pojęcia w jakich kwotach się zamknę jeśli chodzi o montaż takiej instalacji. Zależy mi, by wlew był przy wlewie paliwa.
Jeśli chcesz mieć to zrobione w miarę dobrze i na dobrych częściach to przy 4 cylindrowym silniku zamkniesz się w granicach 2500-2700.
Motor jak czytałem o instalacjach gazowych to najlepiej do 2.0. W sumie to nawet logiczne, bo ubezpieczenie będzie też tańsze.
Akurat pojemność silnika nic do lpg nie ma. Ubezpieczenie również nie zależy wyłącznie od pojemności. Dla przykładu - za volvo 2.5T płacę stówkę więcej niż płaciłbym za vectrę 1.8. Najwyższe, średnie stawki ubezpieczeń są dla BMW, Audi i AR.
3. Czy to są bezobsługowe instalacje, czy muszę co pewien czas jeździć do mechanika na regulacje itd ?
W instalacji masz co najmniej dwa filtry, które trzeba wymieniać, koszt filtrów max 50 pln. Warto też podpiąć instalację pod kompa i pogrzebać w mapach. Im więcej km tym częściej będziesz to robił. Ogólnie warto odwiedzić gazownika co 10-15kkm jeśli chcesz żeby wszystko fajnie latało.
Dodatkowym kosztem jest 62 zł przy przeglądzie.
Cruze to technicznie prawie to samo co astra, ma słabsze wnętrze.
Co to znaczy, że astra jest paliwożerna? BTW nie ma się co zastanawiać, bo astra z normalnym silnikiem + założenie instalacji nie wyniesie mniej niż 33-35k.
Swoją drogą avensis III to również kwestia 35k+.
Focus 2 spoko ale ma ceramiczne gniazda zaworowe i mechaniczną regulację zaworów więc lpg będzie droższe w obsłudze.
Popatrz na vectrę c/signum, mazdę 6, volvo s40/v50 (tutaj raczej z silnikiem 2.4) i s60/v70