Bmw e39 2.8 automat...

08 Maj 2015, 15:45

Witam serdecznie.

Dostałem propozycje kupić od kuzyna zadbane bmw e39 z silnikiem 2.8 automat 1997 rok. Auto jest zadbane, kuzyn od 5 lat nim jeździ i wszystko wymieniane na czas. Teraz ma zamiar kupic coś nowszego i zaproponował mi sprzedaż za 10 tysięcy. Jak myślicie,warto? Dodam że jest to benzyna bez gazu i boję się troche utrzymania tego samochodu, gaz i tak będę musial założyć a to kolejne tysiące + opłaty :(

Jak sądzicie skusić się znając stan techniczny(dobry+) ? Ile mogą mnie wynieść opłaty i ewentualne naprawy(których przez pierwszy rok raczej nie przewiduje, jestem pewny na stówe że już kuzyn zadba o to abym nie musial na starcie nic wkładać). Dodam także że lekko obawiam się tych 193 koni ponieważ wczesniej jeździłem przez 2 lata oplem corsą 1.6 i boję się o własne zdrowie jak wsiąde w tego potwora :D

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie :)
AndrzejOpel
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 03 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Corsa B

08 Maj 2015, 18:13

Po pierwsze to żaden potwór po prostu dynamiczny samochód klasy wyższej. Po drugie 10 tysięcy to mało jak na zadbane E39 2.8... trochę automat zaniża wartość, ale mimo wszystko - miej się na baczności. Ogólnie auto godne polecenia, choć manual z 2.8 to takie sobie rozwiązanie (wyższe spalanie, gorsze osiągi).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Maj 2015, 19:31

nie bój się ja jeździłem e46 320d 136km auto tak zamulone że o ja...
teraz śmigam V8 i żaden strach,raczej przyjemność i frajda z jazdy.
Także raczej powinno być na + :ok:
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

09 Maj 2015, 18:31

Jeśli auto pewne to warto się zainteresować :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...