Bmw e39 528iA

19 Mar 2018, 09:32

Witam. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu. Podczas jazdy samochód zaczął tracić moc, nie reagował na gaz. Nagle zgasł. Po próbie odpalania silnik kręcił ale nie chciał odpalić, tak jakby brakowało mu paliwa. Zaczęliśmy z mechanikiem od wymiany filtra paliwa - pomogło na 15 km drogi - samochód zgasł i nie chciał zapalić. Po odkręceniu odpowietrznika na silniku w ogóle nie leciało paliwo, ani powietrze, kompletnie nic. Tak więc wymieniliśmy pompkę paliwa tą z baku. Na początku było dobrze, działało wszystko jak trzeba. Po przejechaniu 50 km silnik zaczął tracić moc, przerywać tak jakby się paliwo skończyło i zgasł. Odkręciłem odpowietrznik i najpierw leciało powietrze, potem paliwo, ale nie chce odpalić. W czym może tkwić problem ?
Czytaj więcej: problem-bmw-528ia-e39-vt106979.htm#p698420
lk0093
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2011
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW 528iA
Silnik: 2.8
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • 19 Mar 2018, 20:14

Na plaka odpala może?
    gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
      Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...
      Napęd E-Axle - Hybrydy Lexusa będą bardziej dynamiczne
      Lexus pokazał wprawdzie swoje pierwsze auto w pełni elektryczne, ale japoński producent wcale nie zamierza rezygnować z napędu hybrydowego. Inżynierowie pracują właśnie nad nowym układem E-Axle, który sprawi, że nawet ...