Bmw e39, 530d, gaśnie w czasie jazdy

20 Lip 2010, 23:43

Od pewnego czasu, auto mi sie przydusza jak przekrocze 2 tys. obrótów dochodzi do np 4 tysiecy i po jakims czasie wraca szybko do 2 tys i zaczyna sie dusić, wczoraj miałam sytuacje, ze auto mi juz zgasło zaczeło się od 2 tysiecy obrótów, zaczeło spadac, wciskajac pedał auto nie reaguje na to i gasnie w czym problem, zauważyłam tez, ze auto gdy jedzie bez wciskania pedała, np z górki... nie chce wejsc na jakiekolwiek obroty i również gasnie... mam nadzieje, ze jakos w miare to opisałam i ze mi ktos pomoże. pozdrawiam serdecznie :)
martiii86
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

21 Lip 2010, 11:28

Martiii ,takie autka podpina się pod kompa,przyczyn może być mnóstwo :!: Unikniesz tym samym niepotrzebnych dodatkowych kosztów oraz straty czasu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Lip 2010, 13:02

nic nie pokazuje komputer!
martiii86
Nowicjusz

21 Lip 2010, 13:36

O ile dobrze pamiętam to pompa paliwa podająca olej napędowy do pompy wtryskowej jest CHYBA :!: pod fotelem kierowcy,trzeba sprawdzić czy to ona nie siada!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Lip 2010, 23:13

filtr paliwa kiedy był zmieniany
Michau777
Nowicjusz

Miejscowość: blisko wawy

26 Lip 2010, 22:02

filtr paliwa o ile sie nie myle, to jakis rok temu.
martiii86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

27 Lip 2010, 19:51

a ile km na nim zrobileś ale i tak profilaktycznie powinieneś go wymienić bo może paliwko jakieś syfiaste wlałeś i go przypycha
Michau777
Nowicjusz

Miejscowość: blisko wawy