BMW e39 prosze o opinie

22 Lis 2012, 12:29

witam, prosiłbym was o opinie na temat bmw e39 silniki benzynowe plus lpg, silnik 2,0 byłby dla mnie wystarczający. Nie ukrywam, ze rozglądałem się za czymś bardziej jakby to nazwać "przyziemnym" i może bardziej rozsądnym ale marze o tym aucie od 7 roku życia (wtedy to był nowy model :D) a teraz mam 22 i nadal bym je chciał, ale obawiam się trochę kosztów eksploatacji. cena do 12 tysięcy, w grę wiadomo wchodzą pierwsze roczniki produkcji, nowsze to nie ten pułap cenowy.dla przykładu podaję link do modelu, który mnie zainteresował
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Lis 2012, 13:00

Wiesz o tym że takie BMW nie będzie tanie w utrzymaniu?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

22 Lis 2012, 19:32

wiem, dlatego cały czas się zastanawiam. Pewnie nie jeden z Was miał kiedyś chwilę gdy zastanawiał się co wybrać, to co mówi serce czy to co rozsądek :D
archi4lo
Początkujący

22 Lis 2012, 20:26

Ja miałem :D na 1wszy samochód hondę civic (mojego ulubieńca) czy coś innego.. i ostateczny wybór masz gdzieś tam po prawej ->
:)
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

22 Lis 2012, 22:21

Jeżeli to Twoje pierwsze auto ma być to odpuść. Jeżeli nie to jak najbardziej warto realizować swoje marzenia, za kilka lat będzie może już na to za późno i będziesz żałował. Jedynie to zmień silnik na 523i, różnica w osiągach duża, a spalanie chyba nawet na korzyść 523i. :)

E39 jest stosunkowo drogim w utrzymaniu BMW. Natomiast model sam w sobie jest udany, przyzwoite silniki, dość dobre blachy i ponadczasowa sylwetka. :) Szukaj takich ezgemplarzy wystawionych w cenie 12 - 14 tys. Jak masz jakieś pytania to wal tutaj, znam się w miarę na tej marce, może pomogę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lis 2012, 11:17

nie no to by było moje 5 auto i dlatego właśnie myślę, że to najwyższy czas spełnić marzenia. Co do silnika to pewnie masz rację, 2,0 w takiej budzie szału nie robi. A jeśli chodzi o koszty to masz na myśli części eksploatacyjne?klocki tarcze itd
archi4lo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

23 Lis 2012, 12:21

Zawieszenie wielowahaczowe jest najdroższe generalnie, klocki i tarcze też do tanich nie należą. Jednak jak kupisz porządnej marki to długo posłużą. :) Na pewno warto kupić zadbany egzemplarz, na którym nie było oszczędzane, co by nie spadły na Ciebie wydatki, które dawno powinny być poczynione. Ogólnie nie martw się, zaoszczędzisz sporo na LPG. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW