BMW e39 prosze o opinie

22 Lis 2012, 12:29

witam, prosiłbym was o opinie na temat bmw e39 silniki benzynowe plus lpg, silnik 2,0 byłby dla mnie wystarczający. Nie ukrywam, ze rozglądałem się za czymś bardziej jakby to nazwać "przyziemnym" i może bardziej rozsądnym ale marze o tym aucie od 7 roku życia (wtedy to był nowy model :D) a teraz mam 22 i nadal bym je chciał, ale obawiam się trochę kosztów eksploatacji. cena do 12 tysięcy, w grę wiadomo wchodzą pierwsze roczniki produkcji, nowsze to nie ten pułap cenowy.dla przykładu podaję link do modelu, który mnie zainteresował
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Lis 2012, 13:00

Wiesz o tym że takie BMW nie będzie tanie w utrzymaniu?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

22 Lis 2012, 19:32

wiem, dlatego cały czas się zastanawiam. Pewnie nie jeden z Was miał kiedyś chwilę gdy zastanawiał się co wybrać, to co mówi serce czy to co rozsądek :D
archi4lo
Początkujący

22 Lis 2012, 20:26

Ja miałem :D na 1wszy samochód hondę civic (mojego ulubieńca) czy coś innego.. i ostateczny wybór masz gdzieś tam po prawej ->
:)
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

22 Lis 2012, 22:21

Jeżeli to Twoje pierwsze auto ma być to odpuść. Jeżeli nie to jak najbardziej warto realizować swoje marzenia, za kilka lat będzie może już na to za późno i będziesz żałował. Jedynie to zmień silnik na 523i, różnica w osiągach duża, a spalanie chyba nawet na korzyść 523i. :)

E39 jest stosunkowo drogim w utrzymaniu BMW. Natomiast model sam w sobie jest udany, przyzwoite silniki, dość dobre blachy i ponadczasowa sylwetka. :) Szukaj takich ezgemplarzy wystawionych w cenie 12 - 14 tys. Jak masz jakieś pytania to wal tutaj, znam się w miarę na tej marce, może pomogę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lis 2012, 11:17

nie no to by było moje 5 auto i dlatego właśnie myślę, że to najwyższy czas spełnić marzenia. Co do silnika to pewnie masz rację, 2,0 w takiej budzie szału nie robi. A jeśli chodzi o koszty to masz na myśli części eksploatacyjne?klocki tarcze itd
archi4lo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...

23 Lis 2012, 12:21

Zawieszenie wielowahaczowe jest najdroższe generalnie, klocki i tarcze też do tanich nie należą. Jednak jak kupisz porządnej marki to długo posłużą. :) Na pewno warto kupić zadbany egzemplarz, na którym nie było oszczędzane, co by nie spadły na Ciebie wydatki, które dawno powinny być poczynione. Ogólnie nie martw się, zaoszczędzisz sporo na LPG. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW