BMW E46 1.8b pytania

14 Cze 2014, 12:30

O co Tobie chłopcze chodzi ? A ty ogladałes ze sie wypowiadasz ? Te forum jest dla Ciebie ? czy dla pomocy zastanow sie co Ty pisesz ! Umnie takie samochody stoja od 9 tys a czy jest w złym stanie czy dobrym to kupujacy zobaczy !
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

14 Cze 2014, 12:39

vxz napisał(a):O co Tobie chłopcze chodzi ?
O to że wprowadzasz ludzi w błąd
vxz napisał(a): A ty ogladałes ze sie wypowiadasz ?
Oglądałem.
vxz napisał(a):Te forum jest dla Ciebie ? czy dla pomocy zastanow sie co Ty pisesz !
Powtórzę.. Jak nie znasz cen to się nie wypowiadaj.
vxz napisał(a):Umnie takie samochody stoja od 9 tys a czy jest w złym stanie czy dobrym to kupujacy zobaczy !
typowy Polak.. Na allegro/otomoto widział i wie że już kupi. Za 9k to możesz e36 kupić.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Cze 2014, 12:47

Oj za granica z 1998 zaczynaja sie od 7 tys -wiec jak umiesz liczyc to rachunek jest prosty !! A jezeli jeszcze w polsce ceny zaczynaja sie od 10 tys wiec szkoda z toba dyskutować Chlopak chciał kupic auto za 10 tys bo wiecej moze nie ma i za tyle moze kupic a co bedzie dalej to juz inna sprawa . To jest stary samochod i na 100% te 10 tys nie wystarczy na pokrycie tego co bedzie tzreba w nim zrobic bo na 100% bedzie trzeba cos zrobic.
Ostatnio edytowany przez vxz, 14 Cze 2014, 12:50, edytowano w sumie 1 raz
vxz
Początkujący

14 Cze 2014, 12:50

vxz napisał(a):Oj za granica z 1998 zaczynaja sie od 7 tys
Byłeś, oglądałeś? Nie. Człowieku mowa od dobrych egzemplarzach a nie od Turka. Na zachodzie dobre samochody są droższe niż w Polsce.
vxz napisał(a):Chlopak chciał kupic auto za 10 tys bo wiecej moze nie ma i za tyle moze kupic
Złoma :ok:
vxz napisał(a):a co bedzie dalej to juz inna sprawa .
Fajne podejście, polecać komuś złoma a co będzie potem to mnie to już nie obchodzi.. Gratuluję.
Koniu
Forumowicz VIP

14 Cze 2014, 12:54

Tak byłem za granica i ogladałem !! bo sam sie rozgladam za samochodem tylko ze nowszym.
Zgadzam sie z 1998 r to złom ale sa ludzie ktorych nie stac na nowe lub nowsze samochody i kupuja wlasnie starsze samochody .
vxz
Początkujący

14 Cze 2014, 12:57

vxz napisał(a):Zgadzam sie z 1998 r to złom ale sa ludzie ktorych nie stac na nowe lub nowsze samochody i kupuja wlasnie starsze samochody .
Nie jest to złom, bo rocznikiem się nie jeździ. Kolejny stereotyp. Już widzę jak byłeś i oglądałeś..
Koniu
Forumowicz VIP

15 Cze 2014, 11:34

Tak samo byłem jak ty i widziałem :) A tak poza tym jakie wady ma e46 ?
vxz
Początkujący

15 Cze 2014, 11:42

Vxz na Twoim miejscu bym uważał na to w jaki sposób wyrażam i jakie wyrażam opinie bo poleci ostrzeżenie :D kon ma rację, to że na allegro stoją po tyle nie oznacza że jak za tyle kupisz to auto będzie coś sobą reprezentowało oprócz obrazu nędzy i rozpaczy :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2014, 12:20

mike ale ja nic nie robie napisałem tylko co sadze na temat danego samochodu i po ile stoja takie samochody w Polsce i Niemczech . A co one reprezentuja to juz inna sprawa trzeba jechac i zobaczyc logiczne!
To wracajac do tematu prosze napisac wady e-46 ? Tzn glownie mnie interesuje np. czy ma latwe podejscie do rozrusznika ,alternatora ? kiedys mialem v6 i była tragedia jak to poszlo ...
vxz
Początkujący

15 Cze 2014, 12:51

Prawda jest taka że złoma e46 idzie kupić za 9k zł jak i za 15k zł więc to nie ma reguły. Podobnie jak dobre bmw e46 można kupić za 9k czy 15k zł. Nie wiesz dlaczego ktoś chce sprzedawać auto, bo może na prędkości chce się go pozbyć by kupić inne auto (to przykład). Nie zawsze tanie auto to odrazu coś nie tak... A sprzedanie samochodu nie jest łatwe więc dlatego niektórzy zmniejszają ceny aby po prostu szybciej sprzedać - co nie oznacza że wszystkie E46 za około 9k to złom. Do każdego auta trzeba podejść indywidualnie. A Kon się kieruje tylko i wyłącznie ceną. 9k zł za e36? To chce Ci szczerze pogratulować :mrgreen:
Trify
Początkujący

Auto: Peugeot 5008 / Mercedes W203
Silnik: 2.0 HDI / 1.8 KOMPR

15 Cze 2014, 13:18

Trify napisał(a):Nie wiesz dlaczego ktoś chce sprzedawać auto, bo może na prędkości chce się go pozbyć by kupić inne auto (to przykład). Nie zawsze tanie auto to odrazu coś nie tak...

I wtedy skutek jest najczęściej odwrotny. Bo każdy, kto w miarę ogarnia rynek używanych i zobaczy niską cenę i tak pomyśli że coś jest nie tak z tym autem. W końcu kto normalny oddaje zdrowe auto za pół darmo?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2014, 13:37

To wracajac do tematu prosze napisac wady e-46 ? Tzn glownie mnie interesuje np. czy ma latwe podejscie do rozrusznika ,alternatora ? kiedys mialem v6 i była tragedia jak to poszlo ... ( za 25 tys jak cos chce kupic )
vxz
Początkujący

15 Cze 2014, 14:41

Trify napisał(a):Nie wiesz dlaczego ktoś chce sprzedawać auto, bo może na prędkości chce się go pozbyć by kupić inne auto (to przykład). Nie zawsze tanie auto to odrazu coś nie tak...
Napisz jeszcze że jest św. Mikołajem.
Trify napisał(a):9k zł za e36? To chce Ci szczerze pogratulować
Też bym tyle nie dał, ale za 6-7k można kupić fajny egzemplarz i lepiej kupić zadbane e36 niż złoma e46.

vxz co do wad e46 pisz do użytkowników jiGsaw kirin88
Koniu
Forumowicz VIP

15 Cze 2014, 14:59

W BMW nie masz V6, więc problemy odpadają o jakich pisałeś.

Zadbane E36 328i coupe w mpaku to 15 tysi nieraz trzeba położyć, a igły około 20.

Jak ktoś szuka okazji w klasie premium to... powodzenia. :lol: :lol: :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Cze 2014, 15:04

A e46 benzyniak jakie ma wady tzn wpadki ?
vxz
Początkujący