10 Kwi 2018, 21:22
Witam, nigdy specjalnie nie interesowałem się autami, ale jak to u każdego faceta, prędzej czy później przychodzi ten moment. Po wakacjach wyjeżdżam na studia do Niemiec, a jak studia to brak środków na utrzymanie samochodu, więc auto musiałoby zostać u rodziców. Strasznie nakręciłem się na przerabianie samemu jakiegoś starszego auta na styl "sportowy", jakieś własnoręczne oklejanie itp. więc pierwsze co mi przyszło do głowy to Hondy, Toyoty i BMW. Ostatecznie wybrałem e46, poczytałem i najlepsze modele z tego co się dowiedziałem to 316 i 318, jeżeli chodzi o stosunek cena-jakość. Tata ma Passata i Skode w kombiku, ale skode będzie sprzedawał i chce kupić coś małego, żeby było tanie w eksploatacji, jak Yariska czy Peugeot, ale rozważa poniekąd tą BMKę, jednak twierdzi, że części do BMW są o wiele droższe. I tutaj moje pytanie, jaka jest różnica cenowa w utrzymaniu tych aut? Tak orientacyjnie, czy to duże różnice? Bo jeżeli tak, to sobie odpuszczę, ale jeżeli nie, to może warto byłoby go namówić.