BMW E46 323 do 15k zł?

30 Paź 2014, 10:52

Witam. Przymierzam się do kupna BMW E46. Najbardziej odpowiadał by mi ten o oznaczeniu 323i (R6 2,5l 170 koni). Mój budżet to 15k zł. Nie zależy mi na roczniku, może być nawet z początku produkcji. Z wyposażenia zależy mi na klimatyzacji, elektrycznych szybach... Bardziej mi zależy konkretnie na jednostce którą wymieniłem wcześniej. Wersja: sedan, coupe (kombi odpada).

Teraz pytanie:
1. Czy można kupić zadbane BMW takie jak wymieniłem za taką cenę w dobrym stanie (nie zakatowane)?
2. Na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin?

Proszę o odpowiedź, porady :)
Z góry dziękuję ! :wink:
Michuu
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Paź 2014, 11:23

kupisz za takie pieniądze e46 :) Ja zastanowiłbym się jeszcze nas 328i :) Co do wersji ... to popatrz po touringach bo może się okazać że będzie w lepszym stanie niż sedan/coupe bo nie był wielbiony przez młodych gniewnych :) Uwage zwróć na korozję ... drzwi, błotniki, maska przy nerkach, spód auta i przede wszystkim posprawdzać motor, zawieszenie i orzeniesienie napędu czy niema stuków przy ruszaniu, zmianie biegów itp bo bolączką e46 przed liftem jest wyrwane mocowanie wózka :)
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

30 Paź 2014, 12:18

Jak najbardziej można kupić ten model za podaną kwotę,co do oględzin to najlepiej sprawdź czy lakier jest w całości oryginalny,nawet jeżeli gdzieś nie i wskaże to miernik- zawsze masz pole do negocjacji. Tematów o 346 przewinęło się na forum już wiele wiec możesz poczytać,nawet popatrzeć na konkretne oferty.
OponyImpolex
Początkujący

Auto: Audi A3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpiecznie za kierownicą po dłuższej przerwie
    Czasem okoliczności życiowe sprawiają, że mimo posiadanego prawa jazdy żegnamy się na jakiś czas z możliwością prowadzenia samochodu. Niezależnie od tego, jak długo nie siedzieliśmy za kierownicą – kilka miesięcy czy ...
    Ekojzada zaczyna się, zanim wsiądziesz do samochodu
    Ekojazda to nowoczesny i oszczędny styl prowadzenia auta. Świadomy użytkownik samochodu mądrych wyborów dokonuje jeszcze przed ruszeniem z miejsca, m.in. poprzez dbałość o stan techniczny pojazdu. Warto być ekokierowcą, ...