BMW e46 325i

12 Paź 2017, 17:17

DonJuan napisał(a):20 paro letnia osoba to tak średnio 20 tys zł zarobić.
Jak ktoś więcej zarabia to kupuje nowsze wygodniejsze

mój przykład temu przeczy ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Paź 2017, 18:20

DonJuan napisał(a):No ok ale to raczej nie jest wybór dla 4 osobowej rodziny, więc kto takie coś kupuje?
20 paro letnia osoba to tak średnio 20 tys zł zarobić.
Jak ktoś więcej zarabia to kupuje nowsze wygodniejsze.

Dla mnie trochę bezsensu takie auto za takie sumy no ale ok.
Bo to niby segment wyższy niż Golf a nie nadaje się dla rodziny, koszty utrzymania raczej dalekie od studenta, a młoda osoba która pracuje to też tak od razu nie wyda całej kasy na jakieś 20 letnie BMW.
a 30 letnie Porsche chłodzone powietrzem to w ogóle bez sensu, bo w korkach się grzeje, a Mercedesy Bunkry to czemu drożeją, kto kupuje starą limuzynę, bo bogatego stać na nową, a Janusz to kupi passata, a czemu... :roll:

Osobie "niepaliwogłowej" ciężko jest zrozumieć takie rzeczy, ale niektóre samochody, mimo że stare, wciąż trzymają cenę, bo są w czymś wyjątkowe. W.W przeze mnie Porsche drożeje, bo to ostatni model chłodzony powietrzem, Mercedes Bunkier trzyma cenę dlatego, że to w sumie ostatnia wieczna S-klasa, oraz bardzo komfortowa, świetnie wyposażona, dopracowana limuzyna. e46 QP trzyma cenę właśnie dlatego, że to mniej praktyczna odmiana, która najczęściej szła z większymi silnikami i lepszym wyposażeniem. Została wyprodukowana również w mniejszej ilości niż turas czy sedan, no i wg fanów e46 to praktycznie ostatnie prawdziwe BMW :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Paź 2017, 19:21

Ok tylko wątpie byśmy rozmawiali o Z3/Z4 czy E21 to są klasyki, E46 coupe to to samo co Peugot 406 coupe 3,0 V6.
Poza tym kto rozróżnia że to BMW jest jakieś extra czy nie, skoro na światłach wygląda podobnie jak odpicowane A4 z 1,9 tdi, ok brzmi inaczej ale jest wiele takich aut a np Hyundai Genesis? itd.
Jedyny plus to napęd tył, ale dla mnie ta cena nie przemawia.

Ostatnie prawdziwe bmw..hmm no to Golf z 1,9 tdi czwórka też ostatni prawdziwy golf a jednak nie osiąga 20 tys, chyba że jakaś mega wersja.
Tak samo A4 1,9 tdi

Dobra mniejsza o to ja tego nie rozumiem, na ulicy i tak uchodzi to auto za zwykłe "współczesne" BMW jakich wiele.

Ok, ja już poruszyliśmy kwestię coupe i Pegutoa 406 to coś takiego? jakies plusy? minusy?
[link do oferty na Allegro wygasł]
DonJuan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

12 Paź 2017, 19:30

Tego jeszcze nie było, porównywanie Golfa w 1.9 TDI do Coupe z jednym z najlepszych silników w motoryzacji... Chłopie, nie rozumiesz niczego z motoryzacji, więc nie rozmawiajmy o tym. Dobrze?

Wrzucaj auta do oceny i tyle... Bo się cyrk robi.

406 walony w tył i przód, do tego rdzewieje.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

12 Paź 2017, 20:56

DonJuan napisał(a):Jak ktoś więcej zarabia to kupuje nowsze wygodniejsze.

Nie zgodzę się... Co prawda na nadmiar pieniędzy nie narzekam ale mógł bym kupić jakiegoś kilkuletniego compacta a jeżdżę 22 letnim paliwożernym BMW z wyboru, nie z konieczności :naughty: Im więcej pieniędzy będę miał tym starszym samochodem zapewne będę jeździł :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez kirin88 12 Paź 2017, 20:58, edytowano w sumie 2 razy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

12 Paź 2017, 20:57

mike napisał(a):Mercedes Bunkier trzyma cenę dlatego, że to w sumie ostatnia wieczna S-klasa
bunkier to też E-klasa :wink: bynajmniej potocznie
DonJuan napisał(a):Poza tym kto rozróżnia że to BMW jest jakieś extra czy nie, skoro na światłach wygląda podobnie jak odpicowane A4 z 1,9 tdi
uśmiałem się :happy: . Tylko teraz ciekawi mnie dlaczego brnąłeś w BMW jak to to samo i niczym się nie odróżnia od innych. A i taka ciekawostka "jakby wszystko było jedno to g...o było by miód"
Tak jak "galakty" wspomniaj wrzucaj ogłoszenia to się oceni bez dyskusji bo one nie mają sensu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
    Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...
    SKODA Yeti Adventure - wersja limitowana
    SKODA wprowadziła na rynek limitowaną wersję modelu Yeti – Adventure. Samochód bazuje na wariancie Ambition i dostępny jest ze wszystkimi silnikami. Model Yeti Adventure to kontynuacja oferty wersji specjalnych, ...

12 Paź 2017, 21:07

Ludzie z poglądami motoryzacyjnymi jak DonJuan koniec końców kończą w jakiejś Daci Logan :lol: bo w końcu nie warto przepłacać za stare BMW, Lexa czy merca...
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

12 Paź 2017, 22:38

Kao napisał(a):bunkier to też E-klasa bynajmniej potocznie
Arab, bunkier, locha... chodziło mi o W140 :ok:

Nie ma co się wdawać w temat "dlaczego tyle kosztuje", bo przecież wszystkie auta to jeden pies - silnik, cztery koła (z wyjątkiem ciężarowych i AMG 6x6 oczywiście), trochę blachy naokoło...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Rok produkcji: 2004

12 Paź 2017, 23:14

kirin88 napisał(a):Ludzie z poglądami motoryzacyjnymi jak DonJuan koniec końców kończą w jakiejś Daci Logan bo w końcu nie warto przepłacać za stare BMW, Lexa czy merca...

Kolego, jak już chcesz mnie obrażać jako super znawca i osoba z niesamowitymi poglądami motoryzacyjnymi, to zastanów się którym autem szybciej wrócisz z wycieczki 500 km na lawecie Twoim 22 letnim czy 4 letnią Dacią?
Który będzie szybciej pluł olejem, zagrzeje się w korkach czy w którym rozlecą się przewody hamulcowe.
Którego szybciej zacznie zżerać rdza itd.
Ja nie jestem miłośnikiem Dacii broń Boże ale Twoja wypowiedź pokazuje że masz niskie ego i oprócz obrażania innych musisz się też dowartościować 20 letnim BMW z lat 90, którego poziom bezpieczeństwa jest na poziomie nowego Fiata Punto.

To Tyle, jak mamy się tak wzajemnie obrażać to wklejanie linków jest co najmniej bezsensu, bo wszystko co napisze będzie negowane bo przecież 20 letnie BMW jest najlepsze za 40 tys zł.
Wkleiłem na poprzedniej stronie link do auta i zero reakcji - no jak widać dla Was najważniejsze jest to by pojechać po tych co mają inne zdanie i nie uważają żeby BMW było ze złota szczególnie 18 lat+
DonJuan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 2008
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

13 Paź 2017, 07:42

mike napisał(a):locha...
heh tego nie słyszałem, dobre :ok:
DonJuan napisał(a):to zastanów się którym autem szybciej wrócisz z wycieczki 500 km na lawecie Twoim 22 letnim czy 4 letnią Dacią?
na lawecie to pewnie czas będzie ten sam :naughty:
DonJuan napisał(a):musisz się też dowartościować 20 letnim BMW z lat 90, którego poziom bezpieczeństwa jest na poziomie nowego Fiata Punto.
Ty to umiesz rozbawić człowieka. Przecież dzisiejsze auta są z papieru.
Nikt Cię tu nie obraża, jakby tak było to moderator mike już by podjął odpowiednie kroki. Poprastu masz bardzo małe pojęcie o motoryzacji i jeszcze probujesz nas przekabacić na swoją stronę. Nie denerwuj się na nas i nie strzelaj fochów bo przeciez nikt Ci nic złego nie powiedział. Aaa ja też jeżdzę starym Bmw e60 i to za 40k, dodatkowo teraz kupiłem jeepa z 99 ktory kosztuje 25. Ale nie obrażaj mnie jak @kirina88
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Paź 2017, 17:03

DonJuan traktujesz auto jako narzędzie. My lubimy samochody i szukamy zalet poza dojechaniem z pkt A do B. Dlatego nie dogadamy się i skończmy dyskusję.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

13 Paź 2017, 19:36

Żeby przerwać ten festiwal off top i obrażania się napiszę coś o aucie, które wrzuciłeś na poprzedniej stronie. Ten Golf jak dla mnie miał coś z tyłem. A tak to zwykłe auto na (za) dużych felgach.
No i to tylko Golf, więc czym tu się podniecać? :naughty:
Kao napisał(a):to zastanów się którym autem szybciej wrócisz z wycieczki 500 km na lawecie Twoim 22 letnim czy 4 letnią Dacią?
na lawecie to pewnie czas będzie ten sam
śmiechłem :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika