REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
1.9 TDi 90 i 110Km to sa te starsze motory na zwyklej pompie wtryskowej, klekoczace bez common rail, slynnne pompowtryski to motory z Common Rail 100, 115 i 130KM, pala pewnie troche mniej, duzo ciszej pracuje silnik.
MajkPZM napisał(a):Czimi1.9 TDi 90 i 110Km to sa te starsze motory na zwyklej pompie wtryskowej, klekoczace bez common rail, slynnne pompowtryski to motory z Common Rail 100, 115 i 130KM, pala pewnie troche mniej, duzo ciszej pracuje silnik.
Bzdura, TDI 100, 115 , 130 i 150 to są silniki na pompowtryskach (PD), one nie maja Comon Raila, nie ma 1.9 z CR, Z CR jest tylko 2.0TDI i 1.6TDI.
-----Oczywiście,że tak.Jeden z moich braci zamierza kupić w niedalekiej przyszłości auto,przedstawiłem mu tylko jedną propozycję (a Mercedesa nie chce).Jest to BMW E46 Z 3 litrowym Dieslem,konkurencji w tym segmencie ja nie widzę,też wybrałbym to auto ,ale tylko z tym silnikiem,im młodsze, tym lepiejfiko7 napisał(a):Moim zdanie dużo lepszym wyborem jst BMW.
Silnik kulturalnie pracuje a nie jak traktor w VW, napęd - nieporównywalnie lepiej prowadzi sie BMW, poza tym wygląd choc to kwestia gusto to BMW wg mnie wygląda super przy Passacie.