Kupno auta

07 Maj 2011, 09:51

Witam, przymierzam się do kupna auta, uparłem się na golfa 4, a dokładnie z silnikiem 1.9 TDI. Mój wybór padł na golfa ponieważ jest to auto mało awaryjne i ekonomiczne w eksploatacji. Chciałbym żebyście spojrzeli na te autko [link do portel.pl wygasł] i napisali mi, co o nim myślicie. Moim zdaniem cena jest za duża, a co poza tym? Pozdrawiam
"In a world passing through my fingers I still chase the wind."
wektoreks
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

07 Maj 2011, 10:40

Jak Golfa IV to tylko i wylacznie, motory starszej generacji na zwyklej pompie wtryskowej, a nie na pompowtryskach, te zwykle to sa te o mocy 110 i 90KM.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Maj 2011, 10:43

Tak też zrobię, ten model to akurat 90tka. Mam zamiar go dzisiaj zabrać na komputer...
"In a world passing through my fingers I still chase the wind."
wektoreks
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

07 Maj 2011, 11:13

nie wiem kto CI naopowiadal ze golf IV jest taki bezawaryjny ? vw sa przereklamowane
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

07 Maj 2011, 11:54

wektoreks napisał(a):nie wiem kto CI naopowiadal ze golf IV jest taki bezawaryjny ? vw sa przereklamowane

troszke tak ale to tdi 90koni na pompie jest bardzo trwałe także śmiało można brać... co do tematu to lepiej przepłacić i mieć auto w dobrym stanie niż lecieć na "okazje" :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Maj 2011, 15:21

W naszym kraju można przepłacić i kupić trupa :grin: co ciekawe najgorsze padło nie zawsze jest najtańsze.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej
    Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...

07 Maj 2011, 15:40

Oczywiście że tak ale patrzy się przede wszystkim na stan a nie cene!!

adammtv napisał(a): co ciekawe najgorsze padło nie zawsze jest najtańsze.

ale z reguły najtańsze są padłami bo właściciel wie,że ocena kupującego i tak zweryfikuje cene :razz: No ale trzeba oglądać bardzo uważnie samochody to fakt
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd