REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
odpiąłem moduł komfortu troszkę go podsuszyłem i jak na razie szyby nie zjeżdżają , to może być tylko przypadek , ale centralny zamek nie działa . działa jedynie z przycisku w kabinie tyle co mogłem zrobić . czyli mam zdjąć drzwi i posprawdzać czy się gdzieś kable nie przetarły i nie robią zwarcia . w poniedziałek sprawdzę kable między drzwiami a słupkiem . pewnie i tak skończę u elektromechanika , ale jest to mój pierwszy samochód i chciał bym się troszku podszkolić . dzięki za podpowiedz ,jak rozwiąże problem to dam znać co było jeszcze raz dziękipiotrpz87 napisał(a):Podejrzewam,że padł sterownik elektr. szyb ale żeby się o tym przekonać podłącz auto pod komp. i trzeba wejść w ustawienia modułu komfortu.
Samemu możesz jedynie sprawdzić połączenia przewodów pomiedzy drzwiami a słupkiem.
zamyka się tylko od wewnątrz przyciskiem . po włożeniu klucza w zamek zamykają się tylko drzwi od kierowcy od pasażera niema wejścia na kluczyk i zamykam centralnym w środku .pilot w kluczyku nie działał od kąt kupiłem auto i zawsze musiałem otwierać przekręcając kluczyk .piotrpz87 napisał(a):Nie musisz zdejmować drzwi wystarczy je otworzyć.
A z tym centralnym zamkiem - co mu dokładnie dolega?
a czy nie jest czasem tak ,że centralny zamek i elektryczne szyby nie są podpięte pod ten sam sterownik w moduł komfortu bo jednocześnie miałem problem z centralnym i szybami najpierw nie chciał mi zamknąć drzwi a potem te szyby było to jednego dnia . czy może być tak ,że szyby się otwierają bo zamek nie domyka ?piotrpz87 napisał(a):Zdejmij tapicerke z drzwi od strony kierowcy i sprawdź czy wkładka zamka dotyka do siłownika od centralnego zamka (powinna być tam przerwa min. 2 mm ale nie jestem pewien czy jest tak w twoim modelu) - ale napewno jest to kwestia regulacji - wtedy zamykajac kluczykiem drzwi od strony kierowcy powinien zadziałać centralny i zamknąć wszystkie zamki.