BMW e46 coupe 318 143KM czy warto kupic?

22 Paź 2013, 14:00

Witam Panowie,

Nie dawno pisalem o Audi A4 po ktore wybieralem sie do Niemiec ale w czasie poszukiwan trafilem na owe BMW ktore od zawsze mi sie podobalo i gdzies tam bylo cichym marzeniem lecz marzenie to dawno temu rozwialy niepochlebne opinie o tym jakie to awaryjne itd. Ale glownymi opiniujacymi byly osoby ktore wogole nie mialy doczynienia a juz nie wspomne o jakims pojeciu o tych samochodach. Nie tak dawno rozmawialem z dwoma osobami ktore mialy te modele i bardzo je chwalili.
Prosze kogos kto wie cos o tym samochodzie moze mial taki o wyrazenie swojego zdania, co znacznie ulatwilo by mi wybor.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Paź 2013, 16:55

Jeśli zakupisz takiego w niemczech i od właściciela co w miarę dbał o auto to będziesz zadowolony, a jak kupisz od turka, lub krajowego co młody gniewny dojeżdżał to będzie to Twoje pasmo nieszczęść. Nie napalaj się na okazje, takie nie istnieją...
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

22 Paź 2013, 23:35

Ten silnik delikatnie klekocze. Jeżeli już klekocze mocno lub nie daj bog terkocze to pewnie glowica do roboty. Valvetronic tam czasem sprawia problemy. Jak olej w silniku gęstszy niż 5w to odpuść.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Paź 2013, 13:41

Co myslicie o tym? cena niska podobno okazje sie juz nie zdarzaja....

[link do mobile.de wygasł]
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

23 Paź 2013, 14:11

Trzeba byłoby zadzwonić, popytać, posprawdzać...

Ja uprzedzony osobiście jestem do okazji, chytry traci dwa razy :P
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator momentu obrotowego
    Jednostką stosowaną w samochodach do określenia momentu obrotowego jest Nm (niutonometr). Moment obrotowy zaś jest podstawowym parametrem, który charakteryzuje osiągi silnika spalinowego.
    Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...