BMW e46 coupe 318 143KM czy warto kupic?

22 Paź 2013, 14:00

Witam Panowie,

Nie dawno pisalem o Audi A4 po ktore wybieralem sie do Niemiec ale w czasie poszukiwan trafilem na owe BMW ktore od zawsze mi sie podobalo i gdzies tam bylo cichym marzeniem lecz marzenie to dawno temu rozwialy niepochlebne opinie o tym jakie to awaryjne itd. Ale glownymi opiniujacymi byly osoby ktore wogole nie mialy doczynienia a juz nie wspomne o jakims pojeciu o tych samochodach. Nie tak dawno rozmawialem z dwoma osobami ktore mialy te modele i bardzo je chwalili.
Prosze kogos kto wie cos o tym samochodzie moze mial taki o wyrazenie swojego zdania, co znacznie ulatwilo by mi wybor.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Paź 2013, 16:55

Jeśli zakupisz takiego w niemczech i od właściciela co w miarę dbał o auto to będziesz zadowolony, a jak kupisz od turka, lub krajowego co młody gniewny dojeżdżał to będzie to Twoje pasmo nieszczęść. Nie napalaj się na okazje, takie nie istnieją...
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

22 Paź 2013, 23:35

Ten silnik delikatnie klekocze. Jeżeli już klekocze mocno lub nie daj bog terkocze to pewnie glowica do roboty. Valvetronic tam czasem sprawia problemy. Jak olej w silniku gęstszy niż 5w to odpuść.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Paź 2013, 13:41

Co myslicie o tym? cena niska podobno okazje sie juz nie zdarzaja....

[link do mobile.de wygasł]
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

23 Paź 2013, 14:11

Trzeba byłoby zadzwonić, popytać, posprawdzać...

Ja uprzedzony osobiście jestem do okazji, chytry traci dwa razy :P
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot