REKLAMA
Witam wszystkich na forum.Przymierzam się do zakupu auta, stwierdziłem, że młodość jest za krotka, aby kupować np. skodę i celuje w auta usportowione. Mój budżet wynosi 16k+3-4k na pakiet startowy. Mój roczny przebieg wynosić będzie około 15k km(60% trasa-40% miasto). Aktualnie nie planuje zakładać instalacji lpg. Co do silników w bmw poszukuję 2.5 i 2.8 w mercedesie 2.3k oraz 3.2.
Pytania:
1. Jakie jest wasze zdanie na temat tych aut?
2. Czy mercedes ze względu na podzespoły z w202 będzie znacząco tańszy w utrzymaniu?
3. Jak jest z rudą w tych autach? Bmw nie ma raczej problemów, mercedesa przydałoby się garażować?
4. Oczywiście mam świadomość, że nie są to limuzyny zapewniające określony komfort pasażerom z tyłu. Jednak jeśli trafi się jakaś dłuższa trasa można w obu autach w miarę komfortowo przewieźć pasażerów z tyłu(mam 1,90m wzrostu)?
5. Nie jeździłem nigdy automatem, jednak wersja clk z silnikiem 3.2 jest tylko w automacie. Jakie są o nim opinie? Ogólnie bardzo lubię zmieniać biegi, lecz czasami w mieście w korkach staje się to męczące. Warto pomyśleć w tym przypadku o automacie?