VW POLO , SEAT IBIZA czy SUZUKI BALENO ????

15 Maj 2016, 19:16

Cześć Panowie. Chcę kupić nowe auto. Na moją kieszeń oraz gust wybrałem polo, ibizę i baleno. W baleno minus ten że nie ma alarmu a w polo radia co jest mi potrzebne.
Jakie są wasze odczucia do tych aut? Które byście kupili. Interesuje mnie tania eksploatacja oraz żeby nic mi nie trzeszczało potem podczas jazdy jak to mam w golfie 3. Z góry dzięki za wasze fachowe opinie.
Damian1982
Nowicjusz

Auto: seat

15 Maj 2016, 19:33

mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Maj 2016, 19:46

Mi chodzi o porównanie konkretnych tych 3 razem a nie z osobna.
Damian1982
Nowicjusz

15 Maj 2016, 20:00

No dobra, ale jaki masz budżet? Bo nie wiem czy wiesz, ale te auta możesz kupić zarówno jako kilkunastoletnie lub tez nowe (wyszło lub niedługo wyjdzie Baleno). Pytam, bo zero konkretów, a w pierwszym poście pojawiły się takie słowa jak "Golf III" czy "nowe auto". Nowe auto to pojęcia szerokie, bo możesz kupować nowe z salonu albo nowe dla Ciebie, w sensie zmieniasz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

15 Maj 2016, 20:18

chcę któregoś z tych trzech. Mam 60 tys. chce nowe auto. pasują mi te trzy. a nie wiem który najlepszy.
Damian1982
Nowicjusz

15 Maj 2016, 20:37

Wydać 60 k i nie mieć radia to lekkie nieporozumienie wg mnie
Koniecznie musi to być auto z segmentu B?
Bo w tej kwocie znalazłbyś coś z kompaktów
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...
    Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
    Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...

15 Maj 2016, 20:43

Skoro kupujesz auto nowe to najlepiej gdybyś obejrzał na żywo i przejechał się każdym z tych aut. Ciężko jest cokolwiek powiedzieć na temat awaryjności Suzuki, bo to nowy model, podobnie w sumie Skoda. I tak masz ochronę przez te 2 czy 3 lata, więc zasadniczo kupujesz to, co najbardziej Ci się spodoba (przynajmniej ja bym tak zrobił, gdybym kupował nowy samochód).
Poczytaj http://autokult.pl/7664,seat-ibiza-iv-awarie-i-problemy
O Fabii III nie ma takiego tekstu, bo to dość nowy model. Możesz orientacyjnie przeczytać o II gen, która ma niektóre wspólne silniki (TDI,TSI)
mike
Moderator
Awatar użytkownika