REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Kao napisał(a):Można by sprawdzać po kolei np lampy odłączać po kolei i zobaczyć gdzie nie pojawia się kontrolka .
Jeżeli ktoś grzebał kompem aby wygasić ten komunikat to już nigdy go nie wyświetli.MotoAlbercik napisał(a):Ale jak będziesz odłączał lampy, to ta kontrolka wtedy się właśnie zaświeci
to nie ma sensu.MotoAlbercik napisał(a):Ja bym bardziej raczej szukał pod kątem słabego styku - żarówka świeci, ale np nie takim światłem mocnym jak powinna.
tak zgadza się ale zauważ że tu nie komunikuje tego konkretnego światła, jeżeli byłby słaby styk na której lampie czy żarówce to na wyświetlanym samochodziku wyświetliła by się konkretną lampa, to nie jest naturalne że Sterownik wskazuję nam komunikat którego nie widzimy, to jak jakbyś dostał smsa a nie widział jego treści. Na wyświetlanym samochodzie komunikuje nam otwarte drzwi i klapę bagażnika a także problem z oświetleniem i brak płynu do spryskiwaczy nic więcej.MotoAlbercik napisał(a):Nie do końca nie ma sensu - już nie raz miałem przypadek, że świeci kontrolka przepalonej żarówki, a wszystkie światła świecą. raz się okazywało, że żarówka była za mocna, raz że za słaba, innym razem był zaśniedziały styk itd itd.