Bmw e46, volvo s40, audi a6, volkswagen passat b5 który?

11 Lut 2008, 00:49

Witam Wszystkich,

postanowiłem zasięgnąć Waszej opinii o wyżej wymienionych autach.

Poszukiwałem dotychczas wybranych modeli czyli:
bmw e46 (1998- 2001) (diesel do 2.0)
volvo s40 (po face-liftingu) (diesel do 2.0)
audi a6 (przed face liftingiem, czyli z początku produkcji) (diesel)
volkswagen passat (b5 najchętniej FL) (diesel - ostatecznie benz)

Waszym zdaniem, który z wymienionych samochodów nadaje się do zakupu najlepiej, który najmniej i dlaczego tak sądzicie?

Do dyspozycji mam około 27 tys. zł, może macie ciekawszy pomysł na samochód w takiej kwocie?

Powinien być limuzyną (na pewno nie kombi), w miarę ekonomiczną (diesel, mniej paliwożerny benz), o dynamice aut sportowych w klasie limuzyn nie marzę nawet, więc silniki do 2.0, eleganckie nadwozie, wytrzymałość i łatwa dostępność tanich części.

Zależy mi na każdej opini.

Pozdrawiam serdecznie!
donjuandecamillo
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

11 Lut 2008, 10:55

Osobiście polecam Audi A6 (np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]) Choć faktycznie najłatwiej o 2.5 TDI, ale jak się poszuka to i 1.9 można znaleźć. Co do Passata to po FL ciężko trafić za ok 27tyś zł. Niestety cenią się. Na pewno największy prestiż z wymienionych przez Ciebie aut posiada Audi, choć Volvo również do pospolitych nie należy, choć jest ich już coraz więcej na naszych drogach. Szczerze polecam Audi.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

11 Lut 2008, 13:38

Za tą kwotę najrozsądniejszy będzie VW Passat B5 1.9 TDI.
ZA 27 tyś. nie kupisz dobrej FL -ki, ale b5 będzie już niezłe.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...