11 Lut 2008, 17:05
Witam. Szukalem porownania tych aut ale nie znalazlem. Od pol roku jestem posiadaczem nissana 100 nx 1.6 16v (90 konikow). Samochod spisuje sie super. Przejechalem nim juz ponad 40 tys i nigdy mnie nie zawiodl. Apetyt rosnie w miare jedzenia i te 1.6 mi juz nie wystarcza. Dlatego mysle nad zakupem samochodu sportowego o mocy tak ok 150 koni.
Czy moglby ktos kto testowal te auta porownac: japonce (nissan, honda) z niemcami bmw audi. Wiem ze japonce wysoko sie kreca i malo sie psuja.
Mysle czy zmienic mojego 100 nx na tego 2.0 gti (143 konie, targa czyli duzy +) czy moze lepiej bmw coupe, moze audi a4 lub honde civic V sedan v tec lub co mi sie najbardziej podoba toyota celica V lub VI generacji (tylko z tego co czytalem spalanie przy silniku 2.0 jest dosc duze?) . Chcialbym zasilac to lpg (wiem ze to tylko 80 procent mocy ale zycie studenckie wymaga oszczednosci). Nie chcialbym aby byla to skarbonka bez dna. Fajnie by bylo gdyby spalanie nie przekracalo 12l lpg w cyklu mieszanym.
Gdyby ktos moglby zrobic takie porownanie z wadami i zaletami wymienionych wyzej modeli, i moze zaproponowal cos podobnego.
Na wstepie odrzucam nissana 200 sx(turbo czesto sie psuje, nie pasuje mi wyglad, nie ma targi). Z hondy odpada crx (jezdzilem, wiem ze ma kopa ale jest za maly). Mazda tez mi sie jakos nie widzi. Pozdrawiam