18 Maj 2016, 00:23
Cześć. Będę się przymierzał do zakupu pierwszego samochodu. Z początku chciałem coś z nowym rocznikiem ale doszedłem do wniosku, że wolałbym coś bardziej drapieżnego. Padło na BMW E46, które z początku odrzuciłem z powodu stereotypów o kierowcach tych samochodów.
Silnik: 323i (dobre osiągi, pali znośnie, myślę o zagazowaniu a podobno dobrze współpracuje ta jednostka z gazem, niska awaryjność)
Wyposażenie: ABS, klima, el. szyby, poduszki pow.
Chciałbym znaleźć egzemplarz w dobrym stanie, najlepiej po lifcie (wyeliminowano dużo problemów, chociaż nie wiem czy przy używanym samochodzie ma to jeszcze znaczenie?)
Czy do 15 000 jestem w stanie znaleźć egzemplarz w dobrym stanie czy przesadziłem z wymaganiami? Słabo znam ceny BMW a patrząc na oferty w internecie ciężko ocenić w jakim stanie naprawdę jest samochód bo IGŁA! dla niektórych może znaczyć co innego niż dla mnie. Więc w tej cenie szukać tego samochodu czy lepiej sobie odpuścić? To chyba wszystko o co chciałem zapytać.
Acha, jeśli będzie trzeba mogę ściągnąć samochód z zagranicy, tylko że w tym wypadku opłata celna będzie dużo wynosić? Opłacalne to będzie czy nie? Może poszukać lekko stukniętego i naprawić we własnym zakresie?