BMW e60 2.0

28 Kwi 2015, 22:53

Witam, szukam auta do ok 40 tys zl. zalezy mi na tym aby auto bylo z wygladu dosc swieze, bezwypadkowe z prawdziwym przebiegiem, dynamiczne a zarazem ladnie i solidnie wykonane. co wazne tez chciałbym aby nie puscilo mnie z torbami- nie zamierzam go serwisowac w aso.

rozgladalem sie za:
passat b6
a4 b8
insignia
bmw e90

ostatnio pomysl padl na e60, nie ukrywam ze podoba mi sie, jednakze naczytalem sie w necie sprzecznych opinii mowiacych ze to bardzo drogie w utrzymaniu i awaryjne auto.
Chcialbym sprowadzic je z zagranicy wiec w gre wchodza silniki 2.0 benz i 2.0d, domyslam sie ze nie beda to demony mocy ale wg danych na papierze wystarcza mi w zupelnosci.

Czy taka e60 z 2.0 benz lub 2.0d bedzie tak samo droga jak te z mocniejsyzmi silnikami? czy ewentualnie do takiego 2.0 benz idzie wrzucic lpg gdyby tam kiedys mi sie odpukac gorzej wiodlo?
jak wygladaja koszta serwisowe tych silnikow wzgledem takiej b6 passata czy astry h ktora wczesniej mialem?
dzieki za odp :) :unsure:
que
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 01 1991
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ferrari

29 Kwi 2015, 07:51

podpowie mi ktosw?:)
que
Nowicjusz

29 Kwi 2015, 08:19

To nie czat, nikt nie odpowie od razu
Bez obrazy, ale jeśli rozpatrujesz e60 2.0 to nie stać Cię na to auto. Serwisowanie nawet aut z najmniejszymi silnikami będzie bardzo kosztowne, podobnie jak sama diagnostyka. Diesel 2.0 średnio udany ale to już wypowiedzą się inni
Mając 40k nawet nie pomyślałbym o Pasku b6. Szkoda kasy na to auto, zwłaszcza że awaryjne i ma kiepskie silniki, poza starymi 1.9 TDI i 1.6 8v. Na pocieszenie ma lepsze zawieszenie od poprzednika.
Audi zupełnie nie ma silników godnych polecenia
Insignia ok ale są sygnały a propos jakiś usterek elektroniki. Do gazu silniki 1.8, 1.4t, 1.6t 2.8 V6
E90 w sumie podobnie jak e60 ale 2.0 już jakoś pojedzie. W tym budżecie już będzie w fajnym stanie z początku produkcji
Za 40k możesz kupić multum dobrych samochodów w tej klasie : AR 159, Citroen C5, Ford Mondeo, Honda Accord, Mazda 6, Mitsu Lancer, Mercedes C klasa W204, Peugeot 508, Renault Laguna III, Toyota Avensis, Volvo S60
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Kwi 2015, 09:17

Niektórzy śpią w nocy :P

O Audi A4 B8 zapomnij w tej kasie.
BMW tylko przed liftem, które jest lepsze niż po lifcie.
Passata odpuść jak mike pisze.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

29 Kwi 2015, 09:38

Gaz u mnie nie jest kryterium a ewentualna opcja z ktorej skorzystalbym.moze w przyszlosci. Macie racje passat b6 odpada, co do.e60 podoba mi sie caloksztalt dlatego ja rozwazam, ale zastanawiam sie czy uda sie ja.serwisowac nie odwiedzajac aso. Lift byl w 2007? Generalnie pytam o 2.0 benz bo zawsze jezzdzilem benz i nigdy awarii nie mialem w moich autach. Co do.c klasy jaki silnik? Mazda i avensis odpadaja maja slabe wnetrze i sa mulowate wg danych na papierze, z kolei na alfe cytryne i lagune szkoda mi kasy bo choc to ladne fajnie wyposazone auta to spadek wartosci maja ogromny a chce pojezdzic pare lat. Mondeo duzo flotowek.. powiedzcie cos wiecej prosze nt tej bmki a moze ewentualnie a6 choc nie podoba mi sie tak bardo
que
Nowicjusz

29 Kwi 2015, 09:41

BMW lepiej szukać z rzędową szóstką, bo są udane. 2,0 benzynowe w e90 i e60 cierpią na rozciągający się łańcuch rozrządu ale w takim e60 to mały wydatek w porównaniu do innych awarii jakie mogą wystąpić (np. padający wyświetlacz/komputer systemu iDrive)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...

29 Kwi 2015, 10:49

a czy to nie ejst troche tak ze te i drive to ekstremalne przypadki mogace zdarzyc sie w kazdym aucie (mam na mysli powazna naprawe) generalnie powiem tak ze myslalem ze ciezko jest sprzedac auto, ale ciezej chyba jest kupic mam teraz totalny emtlik w glowie i nie wiem co zrobic w tej kwestii
que
Nowicjusz

29 Kwi 2015, 10:53

ekstremalne nie ekstremalne ale jak się zdarzają w każdym aucie to trzeba brać pod uwagę. Najczęściej się tam nic nie lutuje, bo zazwyczaj się nie udaje tylko szuka nowego i programuje co sporo kosztuje.
Jest też opcja poszukania e90 bez tego systemu i jest problem z głowy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Kwi 2015, 11:06

I drive to rozumiem ze ogólnie ten centralny wyswietlacz tak? myslicie ze jest opcja znalezienia w tym budzecie np e90 w coupe? tj bodaj e92?

co z ta c-klasa? jaki silnik polecacie w tym budzecie? ewentualnie jakis suv???
que
Nowicjusz

29 Kwi 2015, 11:09

que napisał(a):I drive to rozumiem ze ogólnie ten centralny wyswietlacz tak?

dokładnie
que napisał(a):jest opcja znalezienia w tym budzecie np e90 w coupe?

jest ale z najmniejszymi silnikami w podstawowej wersji, które nie pasują do tego auta
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Kwi 2015, 13:27

A4 B8 w tym budżecie 2008 rok słabo wyposażone przebieg 250 tys. +/- oczywiście mówię tu o 2.0TDI CR bo TFSI to słaby wybór
E60 jest drogie w utrzymaniu z jakim silnikiem by nie było - zastanów się czy masz $ na utrzymanie - silnik 2.0D 163 lub 3.0 (koszty ewentualnych napraw ...) w 3.0 nie liczyłbym na niski przebieg (produkcyjnie też auto nie będzie za nowe)
E90 - podobnie szukaj 2.0D 163 i będziesz miał spokój - w tym budżecie znajdziesz coś rozsądnego tylko też nie będzie to ,,świeże,, auto.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

29 Kwi 2015, 16:46

Od siebie dorzucę Lexusa IS 250, budżet na styk ale może coś dorzucisz ew są jeszcze negocjacje.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozjeżdżaj z modelami/rocznikami w dół bo kupić najtańszy szrot jest łatwo tylko później przy serwisie się wszystko odbija. :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

29 Kwi 2015, 19:47

Kieł, Lexus IS bardzo fajne autko, ale troche o nim czytalem, sporo pali benki a gdybym mial gorszy okres to gazu nie zaloze, ponadto nie wydaje mi sie aby byl tanszy w naprawach od bmw, aby mial szerszy wachlarz dostepnych zamiennikow niz bmw i aby czesci byly tansze niz w bmw...

co do volvo s60 hmm niechce pakowac 40k w bude ktora mozna miec za mniej niz 20 (jest juz troche przestarzale z wygladu) oczywiscie nie umiejszajac wszystkim innym walorom- poprostu inny gust
que
Nowicjusz

29 Kwi 2015, 19:52

czyli standardowo, komus podoba sie jakies auto, pyta o cos konkretnego jest zbesztany i jest mu polecony staly zestaw aut czyli accord i UWAGA UWAGA gdzie jeszcze polecenia KIA i HYUNDAIA? najbardziej ciekawych i wyrazistych aut!

chlopie kupuj co ci sie podoba, wazne aby ci sie podobal, jakiego bys nie kupil to sie albo popsuje albo i nie, nieprzewidzisz przy uzywanym a chociaz zadowolony bedziesz bo kupisz co ci sie podoba
ja dodam A6,A8,Insignie czy hardcorowo po bandzie.. Cayenne 3.2 w gazie z pocz produkcji.
peace!
apropos bmw pytaj Jigsaw
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

29 Kwi 2015, 20:27

Nethann napisał(a):zyli standardowo, komus podoba sie jakies auto, pyta o cos konkretnego jest zbesztany i jest mu polecony staly zestaw aut czyli accord i UWAGA UWAGA gdzie jeszcze polecenia KIA i HYUNDAIA? najbardziej ciekawych i wyrazistych aut!

Rozumiesz różnicę pomiędzy podobaniem, a polecaniem? Jak nie to się nie wypowiadaj w tym dziale ;) Autor jest od gustów, my od kwestii technicznych (chyba Ci ich brak skoro tak piszesz) - tyle w temacie i wiadomości dla Ciebie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika