BMW e60 525 177km czy warto?

01 Maj 2019, 22:34

Witam,
Prosiłbym o poradę czy warto kupić BMW e60 w dieselu dokładnie chodzi mi o silnik M57 z 2004/5 roku

przykładowa oferta: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy ten model ma rozrząd z przodu czy też między grodzią a skrzynią? poszukuje jakiegoś auta wyższej klasy które też mnie nie zrujnuje finansowo a w sieci jest mało informacji odnośnie tego silnika.. Jedyne jakie udało mi się znaleźć to takie że jest to jeden z najlepszych silników BMW. Zależy mi na silniku z rozrządem z przodu aby wymiana nie była tak kosztowna. Chyba że polecacie jakieś inne silniki BMW w dieslu? chociaż po przejrzeniu kilkunastu wątków na różnych forach to BMW należało by unikać jak ognia. Czekam na wasze opinie odnośnie tego silnika i jego awaryjności oraz info odnośnie rozrządu.

Z góry dzięki:)
Pasat1999
Nowicjusz

Zdjęcia: 7
Prawo jazdy: 05 04 2011
Auto: Chevrolet Cruze
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...