Cześć wszystkim, mam pytanie dla osób które znają się na elektronice w autach . Czy słaby akumulator trzymający 60% pojemności i 12,2 napięcia w spoczynku ma wpływ na to iż np. przy odpaleniu nie zostaną podgrzane świece?
Raczej nie. Problem może być przy samym odpaleniu kiedy rozrusznik nie będzie miał wystarczającej mocy do kręcenia silnikiem bo już jej cześć z i tak słabego akumulatora zużył na podgrzanie komory spalania świecami.
Rozumiem, z początku myślałem że słaby akumulator nie podgrzeje świec no ale tak czy siak muszę wymienić bo w momencie odpalania gaśnie mi ekran idrive i przerywa muzykę
Nieoznakowane radiowozy BMW 330i xDrive Polska dołączyła do grona krajów, w których samochody marki BMW wspierają funkcjonariuszy Policji w realizowaniu ich wymagających obowiązków. Pierwsza pula 40 samochodów BMW 330i xDrive wyjechała ...
Nowy Lexus IS - zestaw elementów podnoszących bezpieczeństwo Lista wyposażenia standardowego nowego Lexusa IS obejmuje najszerszy z segmencie kompaktowych sedanów zestaw elementów podnoszących bezpieczeństwo. Te intuicyjne w obsłudze funkcje łączą optymalne wspomaganie ...
Więc zapytam w jaki sposób o niego dbać? W jakich odstępach czasu go doładowywać , robię około 20km dziennie więc jest to bardzo mało jezeli chodzi o samoładowanie.
No to mało ale w ciepłe dni raczej nie będzie problemów i jak masz prostownik podtrzymujący taki jak np. w zimie się używa to możesz sobie raz na dwa miesiące podłączyć na noc i będzie ok. lub odłączyć jedną klemę i normalnie podłączyć prostownik i doładować akumulator na maksa.
W na jesieni i w zimie warto przy takich odcinkach doładować akumulator raz w miesiącu.
Wystarczy że raz na miesiąc zrobisz jakąś dłuższą trasę np. 100km i nie trzeba doładowywać akumulatora bo on na takim dystansie powinien się już doładować.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.