BMW e60 - alternatywa

25 Gru 2021, 17:54

Te Mietki to raczej zgniluchy, wcześniejsze A6 kiepsko z silnikiem, ale mozesz wybrać zwykłe 2,4 i wtedy montujesz lpg.
Jeremias
Początkujący

25 Gru 2021, 17:56

Ogłoszenia oceniać nie będę ale liczysz się z nadmierną korozją w tym modelu? Chyba że ktoś już przeprowadzał interwencję albo pedantycznie dbał o konserwację.
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

28 Gru 2021, 11:28

Niestety wiem, bo natknąłem się na 2 zgniluchy, dlatego nie ograniczam się do samego W211 i chciałem mieć jeszcze inną opcję.
marekmalen
Nowicjusz

28 Gru 2021, 19:25

Opcję masz taką że jedziesz na ciepłe kraje i tam płacisz odpowiednio i kupujesz w miarę sensowny stan blacharski, nie jest powiedziane że będzie też w miarę sensowny stan mechaniczny, inaczej będziesz 5 lat szukał i nie znajdziesz, albo trzeba iść na jakiś kompromis, albo zabulić walizkę siana.
Ludzie się tak nauczyli że chcą mieć wszystko w idelanym stanie, płacąc przy tym jak najmniej, i później tylko lament, marudzenie, narzekanie, to taka nasza narodowa domena, mam w kieszeni budżet na tico a wymagania mam jak na mercedesa. i marudzę że nie ma co kupić .
ten temat to właśnie taki przykład "neverending story"
toyman40
Stały forumowicz

01 Mar 2022, 16:43

Wróciłem do tematu, lpg i automat to wymóg konieczny.
Natrafiłem na Chrysler 200S, nadaje się to do gazu i jak z dostępnością części?
Mam pieniądze na W211 ale brak po prostu 'przystępnych' egzemplarzy. Same zgniluchy, a przy budżecie 40-50k to myślę, że to i tak lekki przerost.
marekmalen
Nowicjusz

02 Mar 2022, 09:59

toyman40 napisał(a):Ludzie się tak nauczyli że chcą mieć wszystko w idelanym stanie, płacąc przy tym jak najmniej, i później tylko lament, marudzenie, narzekanie, to taka nasza narodowa domena, mam w kieszeni budżet na tico a wymagania mam jak na mercedesa. i marudzę że nie ma co kupić.

W punkt ;)
A czasami nawet kupując używany, kilkunastoletni samochód oczekują, że będzie to pierwszy lakier i bez żadnej ryski...
A wracając do tematu wątku i jego autora, nie myślałeś o peugeocie 508 ?
R28F1
Początkujący

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: M140i xDrive
Silnik: 3,0
Rok produkcji: 2019

02 Mar 2022, 11:29

marekmalen napisał(a):Mam pieniądze na W211 ale brak po prostu 'przystępnych' egzemplarzy.

Przeczytaj to jeszcze raz :mrgreen:
Budżet ustaliłeś na podstawie własnego widzimisię i zostałeś zweryfikowany przez rynek.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Mar 2022, 19:29

Nie chcę mieć wszystkiego w idealnym stanie, natomiast rdza mi trochę przeszkadza, jeśli jest jej 'nadmiar'. Nie szukam perełki, ostatnio trafiłem na w211 z 5.0 do zrobienia był przód (po dzwonie) ale trochę się spóźniłem, szybko poszła.
508 w hybrydzie czy benzyna?
Zastanawiam się nad tym Chryslerem 200S tylko nie mogę zbytnio znaleźć opinii na temat tego auta. Jak z dostępnością części i cenowo to wychodzi?
Np. porównując nawet do W211.
marekmalen
Nowicjusz

03 Mar 2022, 20:30

marekmalen napisał(a):508 w hybrydzie czy benzyna?

508 tylko 2.0 HDI

nie wszystko co benzyna to dobre
toyman40
Stały forumowicz