Bmw e60 opinie

27 Gru 2017, 15:54

Witam. Znajomy przymierza się do kupna 5tki e60 i piszę ten post w jego imieniu. Interesuje go tylko sedan i założenie lpg, tu pytania:
-Który silnik będzie najlepszy jeśli chodzi o awaryjnosc i znoszenie lpg? Najbardziej przydał mu do gustu 2.5 190km lub 3.0 218km - nigdzie nie mogę znaleźć na jakim wtrysku są te silniki bo jeśli bezpośredni to odpada,
-automat czy manual? Chodzi tu tylko o awaryjność skrzyń automatycznych, jeśli są dobre to tylko automat,
-interesują go tylko modele poliftowe a nie większość zaniedbanych egzemplarzy z początku produkcji - czy takie auto opłaca się sprowadzić?
-Budżet na auto samo auto wynosi 40tyś. za te pieniądze chyba spokojnie można znaleźć dobra poliftowa e60?
Pozdrawiam.
MotoLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 07 2017
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

27 Gru 2017, 21:08

Takich tematów jest wielka kupa, wystarczy użyć szukajki ale widać Ci się nie chce.
MotoLove napisał(a):nigdzie nie mogę znaleźć na jakim wtrysku są te silniki bo jeśli bezpośredni to odpada,
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/BMW_E60

Lenistwo lenistwo i jeszcze raz lenistwo. Nie jest to jakieś egzotyczne auta i na każde swoje pytanie napewno znajdziesz odpowiedzi w google :!:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Gru 2017, 22:14

W poliftach był wtrysk bezpośredni, więc gaz nie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...
    Parkowanie równoległe w pięciu krokach
    Wielu kierowców jak ognia unika jednak parkowania równoległego, nawet jeśli w najbliższej okolicy właśnie takie miejsca są dostępne. Jak pokonać swoje obawy i dobrze wykonać ten manewr? Wiele osób uważa ...