rafalt1717 napisał(a):Panowie, skoro tak doradzacie to nie będę w gorącej wodzie kąpany.
Skłaniam się w takim razie ku E46.
Silnik R6 rozumiem będzie lepszy? Może to być 2.0, 2.2 lub 2.5. Większego nie chcę.
Auto zagazuję.
Kwota do 25000 złotych. Wyposażenie jakieś średnie, bez przesady.
Może teraz nieco chętniej napiszecie coś o tym modelu i doradzicie co brać?
Miło jak wstawicie jakieś warte uwagi aukcje ze stron polskich badz niemieckich.
Dzieki
Vermin napisał(a):Daruj sobie E60/E90... Jeśli chcesz się zmieścić w 35k z samochodem i instalacją LPG to w E46 masz do wyboru do koloru, złapiesz zadbaną, ładną, dobrze wyposażoną 2.8/3.0 i starczy Ci jeszcze spokojnie na porządne LPG. Nie będziesz żałował tej decyzji... Radziłbym Ci jednak poszukać pewnej, krajowej i zadbanej sztuki.
Pozdrawiam.
Mój pierwszy post w tym temacie wszystko Ci wyjaśnił... Tyle w zasadzie

rafalt1717 napisał(a):Panowie, skoro tak doradzacie to nie będę w gorącej wodzie kąpany.
Skłaniam się w takim razie ku E46.
Bardzo słusznie.
rafalt1717 napisał(a):Silnik R6 rozumiem będzie lepszy?
Prawda jest taka że każdy silnik w E46 jest dobry jednak R4 są do niej trochę przysłabe itp. itd.
Poza tym mają niższą kulturę pracy i przez "niedobór" mocy i niższą cenę rynkową bardziej dostają w d***, więc bywają już lekko zmęczone okazy.
rafalt1717 napisał(a):Może to być 2.0, 2.2 lub 2.5. Większego nie chcę.
Dlaczego? 2.0/2.2 Sobie daruj bo budżet masz lajtowy i wrzucasz LPG. Ponadto spalanie 2.0 między i np. 2.8 prawie w ogóle się nie różni, a doznania są oczywiście lepsze w 2.8.
Dlaczego większego nie chcesz? Ja bym Ci właśnie polecił 328i... W czym problem?
rafalt1717 napisał(a):Auto zagazuję.
Słusznie

rafalt1717 napisał(a):Wyposażenie jakieś średnie, bez przesady.
A to dlaczego??? Przecież możesz kupić świetnie wyposażoną i najwyżej nie korzystać...
rafalt1717 napisał(a):Może teraz nieco chętniej napiszecie coś o tym modelu i doradzicie co brać?
Wszystkie ogóły już znasz, a jak chcesz jeszcze jakieś konkrety to po prostu pytaj.
rafalt1717 napisał(a):Miło jak wstawicie jakieś warte uwagi aukcje ze stron polskich badz niemieckich.
Krajowa, zadbana, pewna... Jak chcesz jechać do niemiec to jedź po konkret i przygotuj sobie budżet. Osobiście nie widzę sensu takiej operacji... Za te pieniądze możesz kupić coś ładnego i wcale nie trzeba daleko szukać.
Kup sobie E46 po lifcie

Pozdrawiam