krzysiek17 napisał(a):Kurcze ciągnie mnie do tej E60 , a za 40k da radę kupić jakiś porządny egzemplarz ?
Dam Ci prostą radę ...
Na wstępie : za 40k spokojnie kupisz e60 i to w dobrym stanie.
Co do rady to:
musisz się zastanowić czy jesteś gotowy od strony psychicznej na utratę sporej kasy z tytułu serwisów/napraw oraz tego że potem przy odsprzedaży nawet nie zbliżysz się do kwoty którą wydałeś na zakup. Będziesz rywalizować z dresami i handlarzami których jest znaczny procent.
Do tego jeszcze masz kwestię czy samo auto jest warte takiej wtopy finansowej.
Jeżeli uznasz że tak to bierz e60
Dam Ci prosty przykład jednego z moich znajomych, miłośnika BMW jeszcze nie ortodoksyjnego (takich też znam) ale miłośnik pełną gębą
W/W kolega posiada 3x BMW w tym jedno do normalnej jazdy 3,0d w idealnym stanie, mały przebieg itp. W ciągu ostatniego roku włożył w niego około 10k w totalne abecadło BMW diesla czyli turbo, skrzynia biegów w tamtym tygodniu znowu awaria tym razem głupota za 800zł. ale nie pozwalająca na jazdę.
I jak już skończyłem walkę na parkingu z jego autem to zapytałem po co trzyma ten samochód skoro co kilka miesięcy jest wpadka...
A on mi odpowiedział:
wie o tym, że są częste wpadki, zna koszty serwisu/napraw, wie też że straci przy odsprzedaży kupę kasy ale ciągnie go w stronę BMW i to wszystko
![Szczęśliwy :D]()
akceptuje.
Więc autorze tematu nie zastanawiaj się nad ekonomią po prostu przygotuj się że stracisz kupę kasy ale spełnisz swoje marzenia.
I spełnienie marzeń rozumiem w 100% też je realizuje chociaż często wiąże się to ze stratą kasy. Oczywiści razem z upływem czasu wymagania rosną również co do marzeń ale trzeba od czegoś zacząć i tu e60 w wersjach normalnych jest w miarę bezpieczny dla kieszeni
![Mr. Green :mrgreen:]()