BMW cabrio - które wybrać?

11 Lip 2017, 18:27

Cześć! Siedzę i przeglądam oferty na otomoto - szukam ładnego kabrio, najchętniej ze stajni właśnie BMW. Przejechałem się kilkaset kilometrów BMW E46 i poczułem, że to jest auto które chcę mieć. Auto służyć będzie głównie do radochy: wieczorne przejażdżki (do pracy jeżdżę metrem), na wycieczki nad jeziorko, na wyjazd raz w roku nad morze.

Tak czy inaczej - szukam kabrioletu. I teraz: czy ktoś może mi wytłumaczyć, czym się kierować przy wyborze?

Już tłumaczę. Otóż, mamy, dajmy na to 70k żeby kupić takie auto. Szukamy, sprawdzamy i trafiamy na ogłoszenia. I teraz w tej cenie można kupić kilka samochodów: od typowo sportowych (ZX4) przez Sedany, coupe etc. (E46,E90, auta klasy 3,4,5) w kabrio. Rozumiem, że to są typy nadwozia.

Który model wybrać, czym mam się sugerować? Z tym 70k to rpzesadziłem, ale to tak podałem dla wytłumaczenia o co chodzi. Którego modelu szukać?
Prośba jeszcze o ocenę poniższego modelu. Czy on nie jest za tani?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Prawilniaczek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

11 Lip 2017, 18:37

popatrz sobie na Z4, bardzo fajne cabrio i w dodatku nie często spotykane :mrgreen:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lip 2017, 18:54

popatrz sobie na Z4, bardzo fajne cabrio i w dodatku nie często spotykane

Czy Twój komentarz Kao to ironia? Odniosłem takie wrażenie ale może mylne :unsure:

Z4 bardzo ładne, chociaż wizualnie to to co wstawiłem wyżej jeszcze bardziej mi się podoba, ta linia nadwozia... :roll: :yes:
Prawilniaczek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

11 Lip 2017, 19:00

Prawilniaczek napisał(a):Prośba jeszcze o ocenę poniższego modelu. Czy on nie jest za tani?

!!! Uszkodzony silnik !!!

Błagam... ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Lip 2017, 19:03

Prawilniaczek napisał(a):Czy Twój komentarz Kao to ironia?
ironia :?: Z jakiego powodu? Odnosisz mylne wrażenie, poprostu jak przeczytałem Twój post to od razu na myśl naszło mi z4, chociaż nad morze to tym średnio by się jechało bo bagażnik jest tak mały że możesz co najwyżej wrzucić do niego dwie butelki i parę butów :lol: . Wrzucaj to co Ci się podoba to będziemy oceniać i udzieladz rad.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
    Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...