Bmw E70 3,0si rocznik 2006-2008 z usa

16 Mar 2019, 01:13

Witam w związku z tym ze widzę tu ekspertów w tym temacie zamieszczam tu swoje pytanie i jak mi się wydaje logiczne wywody ;)
A wiec planuje zakup auta z aukcji w USA uszkodzonego najchętniej w stopniu niewielkim , rocznik 2006 do 2008 z racji ze auto będzie w pl pracować na gaziorze . Ceny aut w Polsce są co najmniej chore jak za takie stare auta a w stanach z tego co obserwuje aukcje można coś kupić za niewielki ułamek ceny doliczając koszty kwota oszczędności może się zamknąć w granicach 40-50 procent ceny w pl. Przy zakupie skorzystam z firmy która kupi auto załatwi formalności i podstawi auto pod drzwi , jakiej jeszcze nie zdecydowałem bo dopiero co pozbyłem się swojego klunkra. Najchętniej z siedziba na Śląsku w Małopolsce lub Świętokrzyskim lubię kontakt z żywym człowiekiem ale załatwienia sprawy telefonicznie wysyłkowo mailowo także nie wykluczam.
A teraz do rzeczy z jakich rejonów wybierać auta żeby transport był jak najmniej kosztowny , jakie firmy z tej branży polecacie , jakie ceny osiągają takie auta z braku czasu śledziłem tylko kilka aukcji ceny oscylowały w granicach 1500-2700 dolarów za auta lekko uszkodzone ale teoretycznie jeżdżące i ogólnie sprawne. Na auto chce przeznaczyć kwotę oczywiście jak najmniejsza tak żeby jakość była adekwatna do ceny .
proszę o jakieś konkretne odpowiedzi lub wyprowadzenie mnie z błędnego toku myślowego jaki nabyłem obserwując oferty aut sprowadzonych z USA do sprzedaży w Polsce przy narzutach handlarzy rzędu kilkudziesięciu tys zl.
Nie bierzemy pod uwagę kosztów napraw , mam kontakty odnośnie części , dwie ręce i głowę na karku (czytaj zawodowy mechanik)znajomych blacharzy itp.
No trochę zanudziłem ale z góry dzięki za podpowiedzi.
Serwis UTB
ulter81
Nowicjusz

Miejscowość: skarzysko

30 Mar 2019, 18:30

Witam serdecznie,

Chętnie podejmę się zakupu dla Pana auta z USA z Aukcji ubezpieczeniowej. Zweryfikuję pochodzenie ewentualne wypadki itp ale od razu napiszę NIE POLECAM 2006-2008 to auto ponad 10 letnie z Niciskiem na BMW :) Sam kocham BMW mam 2 sztuki ale jeżeli nawet oddał bym Panu moje za darmo a policzył Lawetę na wysyłkę , Wysyłkę, odprawę, koszty w Porcie , VAT, Cło, Lawetę do PL, Tłumaczenie , akcyze przerobienie świateł na żółte plus naprawa i serwis bo przecież auto nie będzie nowe okaże się że wyda Pan 1000 zł. więcej niż kupi Pan auto w PL z rękojmią !!! a tu nawet jak silnik stanie w poprzek nic Pan nie zrobi.

Szkoda bo nie zarobię prowizji pisząc taki post ale wolę nie zarobić lub zarobić kiedyś w przyszłości. PROSZĘ NIE sprowadzać tak starcyhj aut z USA ale jak nie przekona moja opinia to proszę przeglądać iaai.com oraz copart.com wskazać auto , które interesuje a resztą zajmę się ja pod sam dom aby nie czuł się Pan , że zbywam.

Marek Witkowski
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Mar 2019, 18:48

Witam juz podpisałem umowe na sprowadzenie auta z inna firma , to co Pan pisze jest jak najbardziej prawdziwe ale wlasnie i tu te ale rocznik 7 lu 8 z przyczyn czysto technicznych auto ma jeździć na LPG , przeróbek jest naprawde nie wiele a raczej nic poza światłem przeciwmgielnym , na resztę sa juz opracowane sposoby , koszt napraw to tak naprawde jak dla mnie koszt czesci ,
Cena po opłatach bedzie niższa od polskiej o jakies 10tys zl w Polsce ludzie chca bajonskie sumy za x5. Wiadomo kupuje sie tak naprawde kota w worku ale jak to mowia jest ryzyko jest zabawa albo kto nie ryzykuje szampana nie pije ;)
Oczywiscie decyduje sie na to z cała świadomością ze coś moze pójść nie do konca tak ale do odważnych swiat nalezy.
Serwis UTB
ulter81
Nowicjusz

30 Mar 2019, 18:53

Proszę odezwać się na Forum jak juz będzie u Pana pod domem - przeanalizujemy to współnie bez ściemy. PS niech Pan nie kupuje auta oczami !!! I Absolutnie bez wefyfikacji pochodzenia gdyż w USA auta lepi się z plasteliny i maluje wałkami naprawdę - jakość jest mizerna bo nikt nie przywiązuje do tego wagi.

A czy mogę zapytać z jaką firmą gdyż to forum nie ma służyć wielbieniem mojej osoby :) lecz właśnie otwartą dyskusją.

Życze udanego zakupu.
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Mar 2019, 19:10

Firma usaimport z wawy. Niestety zakup jest możliwy tylko oczami bo nie pomacam go na odległość ;)
Miejmy nadzieje ze sie uda jak juz cis znajde i bedzie u mnie napisze na forum jak to wyszło na żywo.
Mam nadzieje ze nie bedzie jak zawsze ze miało byc tak pięknie a wyszlo jak zawsze.
Pozdrawiam
Serwis UTB
ulter81
Nowicjusz

22 Kwi 2019, 11:26

A wiec finał jest taki zakupilem auto w PL sprowadzone z De , oczywiscie uszkodzone (dokladniej padnięty motor) koszt taki sam jakbym sprowadził auto z usa , tyle ze ten egzemplarz jest juz na gaziorze wiec parę zl w kieszeni zostanie.
Serwis UTB
ulter81
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...