REKLAMA
Witam w związku z tym ze widzę tu ekspertów w tym temacie zamieszczam tu swoje pytanie i jak mi się wydaje logiczne wywody
A wiec planuje zakup auta z aukcji w USA uszkodzonego najchętniej w stopniu niewielkim , rocznik 2006 do 2008 z racji ze auto będzie w pl pracować na gaziorze . Ceny aut w Polsce są co najmniej chore jak za takie stare auta a w stanach z tego co obserwuje aukcje można coś kupić za niewielki ułamek ceny doliczając koszty kwota oszczędności może się zamknąć w granicach 40-50 procent ceny w pl. Przy zakupie skorzystam z firmy która kupi auto załatwi formalności i podstawi auto pod drzwi , jakiej jeszcze nie zdecydowałem bo dopiero co pozbyłem się swojego klunkra. Najchętniej z siedziba na Śląsku w Małopolsce lub Świętokrzyskim lubię kontakt z żywym człowiekiem ale załatwienia sprawy telefonicznie wysyłkowo mailowo także nie wykluczam.
A teraz do rzeczy z jakich rejonów wybierać auta żeby transport był jak najmniej kosztowny , jakie firmy z tej branży polecacie , jakie ceny osiągają takie auta z braku czasu śledziłem tylko kilka aukcji ceny oscylowały w granicach 1500-2700 dolarów za auta lekko uszkodzone ale teoretycznie jeżdżące i ogólnie sprawne. Na auto chce przeznaczyć kwotę oczywiście jak najmniejsza tak żeby jakość była adekwatna do ceny .
proszę o jakieś konkretne odpowiedzi lub wyprowadzenie mnie z błędnego toku myślowego jaki nabyłem obserwując oferty aut sprowadzonych z USA do sprzedaży w Polsce przy narzutach handlarzy rzędu kilkudziesięciu tys zl.
Nie bierzemy pod uwagę kosztów napraw , mam kontakty odnośnie części , dwie ręce i głowę na karku (czytaj zawodowy mechanik)znajomych blacharzy itp.
No trochę zanudziłem ale z góry dzięki za podpowiedzi.