BMW E90 320D 177PS - brak kierunkowskazów bocznych

19 Mar 2020, 20:49

Ostatnio wymieniłem oryginalne kierunki bmw na ledowe , po podłączeniu zauważyłem że ledowe jak i oryginalne nie działają ,sprawdziłem bezpieczniki i wszystko okej ...jednak dziś odnalazłem problem i okazało się że podczas demontazu migaczy 2 kabelki się urwały i w tym teraz problem ,ponieważ nie wiem gdzie je podłączyć ...czy pod kostkę od lampy czy może jest to we wiązce
zajonc999
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

20 Mar 2020, 18:32

zajonc999 napisał(a):.jednak dziś odnalazłem problem i okazało się że podczas demontazu migaczy 2 kabelki się urwały i w tym teraz problem ,ponieważ nie wiem gdzie je podłączyć ...czy pod kostkę od lampy czy może jest to we wiązce
My tego nie widzimy więc ciężko tu coś podpowiedzieć ale powinno być widać skąd one się urwały. Będą tam wolne miejsca po kablach.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Mar 2020, 21:37

zajonc999
Nowicjusz

20 Mar 2020, 21:42

Czy mogę podłączyć te 2 kabelki pod kostkę lampy , jeden kabelek do kierunku ,drugi do masy xenon
zajonc999
Nowicjusz

21 Mar 2020, 09:42

W ręce trzymasz jedną stronę tych kabelków. A gdzie jest druga strona? Jak odnajdziesz drugą stronę to połącz je razem i powinno być ok.
Masy z ksenonów nie ruszaj.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Mar 2020, 14:34

Po obydwu stronach mam tak samo właśnie ,te same 2 kabelki , tylko gdzie je podłączyć o to chodzi
zajonc999
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

21 Mar 2020, 18:23

Musisz poszukać skąd wyrwałeś. Być może gdzieś jest jakaś złączka.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

21 Mar 2020, 20:54

Wydaje mi się że były przylutowane do kostki od lampy , pod przewody od kierunku i masy ,bo była tam izolacja jak i kawałek przy lutowanego labelka .
Dlatego teraz pytanie ,kostka z wejściami 1,2
Który może być od kierunków ,a który od masy
zajonc999
Nowicjusz

22 Mar 2020, 12:48

Sprawdzisz to w bardzo prosty sposób miernikiem. Włączasz stacyjkę, włączasz kierunkowskaz lub awaryjne. Czarną elektrodę miernika przykładasz do karoserii lub do bolca minusowego aku, a czerwoną elektrodę do pinu 1. Na mierniku powinno pokazywać się i zanikać napięcie równe napięciu na aku ( w rytm migania kierunku ). Jak na mierniku będzie 0, to przykładasz czerwoną elektrodę miernika na pin2. Powinno wówczas pojawić się napięcie. Wtedy wiesz, że pin2 jest plusem.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

22 Mar 2020, 15:38

Zdemontuje błotniki i zobaczę jak te kabelki lecą i poszukam tych które były gdzieś tam polutowane i urwane
zajonc999
Nowicjusz