Bmw e90 - sprawdzenie ogłoszenia

14 Sie 2016, 10:30

Witam, na poprzednie ogłoszenie nie zdążyłem, ale może na to się uda:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co sądzicie ? wygląda chyba całkiem okej :)
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Sie 2016, 11:25

Samochód ze Stanów, także pierwsze co to bierz VIN i sprawdź, może będą zdjęcia, bo 99% tych, które przyjechały na handel ze Stanów to powypadkowce.
A, że w tym ogłoszeniu nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy", to daje do myślenia, tym bardziej, że ktoś wystawiając ten samochód na otomoto zaznaczył różne rubryki, a opcji "bezwypadkowy", którą widział, bo zaznaczył te, które są tuż obok niej ... nie zaznaczył.
Nie wiem - ale przypuszczam, że te koła (felgi) nie są od tej wersji silnikowej - wyposażeniowej (ale to spece od BMW by musieli się wypowiedzieć), także też warto się zastanowić dlaczego ktoś zmienił na takie (jak dostają w wypadku to później ktoś załatwia jakieś inne, handlarz - przeważnie niskim kosztem)

- to oczywiście analiza / przypuszczenia zabezpieczeniowe, w związku z tym co widać w ogłoszeniu.

A Ty masz zamiar sprawdzać samochody przy pomocy miernika grubości lakieru i zapodać rzetelne oględziny? - bo trochę kasy chcesz jednak wydać, a takie podejście: "chyba całkiem okej", "może teraz zdążę", to jedno z najgorszych, jeśli chodzi o kupno pewnego auta.
tomekdk

14 Sie 2016, 18:38

Sprawdzić możesz na bmw-check.com
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prawidłowe wyposażenie apteczki samochodowej
    Obecnie w aucie musimy mieć apteczkę zgodną z normą DIN 13164 która przewiduje następujące wyposażenie: 1) Plaster 5mx2,5cm 1szt 2) Plaster z opatrunkiem 10x6cm 8szt 3) Nożyczki 1szt 4) Chusta trójkątna 2szt ...