Bmw E91 - zniszczona deska rozdzielcza od maty antypoślizgowej

16 Lip 2019, 16:11

Witam wszystkich użytkowników,

Spotkało mnie dzisiaj coś bardzo, bardzo nieprzyjemnego, mianowicie po podniesieniu maty antypoślizgowej zauważyłem pod spodem ogromną ilość wzniesień i nierówności. Temperatura na dworze owszem jest wysoka, ale czegoś takiego się nie spodziewałem. Jakichkolwiek mat nie polecam używać. Spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim? Jakieś porady? Dołaczam zdjęcie dla rozjasnienia sytuacji.
Sszylka
Obserwowany

16 Lip 2019, 16:23

Faktycznie widać pofalowaną powierzchnię wielkości maty która leży obok. Moim zdaniem to przez to że mata nagrzewała się w innym czasie niż deska (materiał na desce nie nagrzewał się równomiernie) i przy bardzo wysokich temperaturach doszło do takiego efektu jak na zdjęciu.
Dla mnie to jest trwałe odkształcenie i tu raczej nic z tym już nie zrobisz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...
    Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta
    Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta i przygotować je do cieplejszych warunków. Chociaż w tym roku zima była łagodna, to jednak nasz samochód przez kilka miesięcy był narażony na działanie mrozu oraz substancji ...