Szelest powietrza w środku mercedes benz 2015

12 Lip 2019, 11:53

Witam. Mam mały problem otóż w samochodzie słychać szelest powietrza w środku samochodu tak jakby na środku deski rozdzielczej i dźwięk jest niemalże identyczny jak od uszczelek do szyb. Mam panoramiczny dach i się zastanawiam czy przypadkiem tam nie szukać przyczyny. Myślałem, że może to wina filtra kabinowego myślicie, że od filtra może być taki szelest?
Buchzon
Obserwowany

12 Lip 2019, 12:18

Buchzon napisał(a):Myślałem, że może to wina filtra kabinowego myślicie, że od filtra może być taki szelest?
Raczej nie ponieważ powietrze zanim tam dotrze zmienia kilka razy kierunek przepływu w kanałach i najczęściej są to uszczelki przy przedniej szybie, drzwi rzadziej. Zdarzyło mi się ze tak dziwnie hałasowała wycieraczka przedniej szyb tzn. plastik na niej tak chrobotał podczas jazdy.

Buchzon napisał(a):słychać szelest powietrza w środku samochodu tak jakby na środku deski rozdzielczej i dźwięk jest niemalże identyczny jak od uszczelek do szyb
Obejrzyj w tym miejscu uszczelkę szyby od zewnątrz i zobacz czy nie zauważysz czegoś niepokojącego.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...