BMW e92 328i vs Mustang 3.7

12 Kwi 2022, 14:17

Witam,
zastanawiam się nad autami jak w temacie. Muszą mieć możliwość instalacji LPG, dlatego też BMW musi być importowane z USA ( na tym rynku auta miały wtrysk pośredni).
Zapewne MUSTANG również będzie sprowadzony z USA.
Czy koszty utrzymania / serwisowania będą podobne?
Jak ze spalaniem?
Jak w ogóle zapatrujecie się na import aut z USA czy z Kanady?
kisiu333
Początkujący

12 Kwi 2022, 18:26

kisiu333 napisał(a):Muszą mieć możliwość instalacji LPG
Do LPG może być i wtrysk bezpośredni to już tylko kwestia odpowiedniej instalacji.

Jaki masz budżet na auto bo ten import do tanich nie należy przy uszkodzonych autach a przy całych to jest nieopłacalny.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Kwi 2022, 07:17

Do LPG może być i wtrysk bezpośredni to już tylko kwestia odpowiedniej instalacji.

Ale koszt takiej instalacji mnie odrzuca.
Budżet max 50k na wszystko. Nie chcę sam sprowadzać auta, chce kupić w Polsce.
kisiu333
Początkujący

13 Kwi 2022, 08:24

kisiu333 napisał(a):Jak w ogóle zapatrujecie się na import aut z USA czy z Kanady?

Dobry pomysł. Sprawdzić carfax + to co przy każdym używanym aucie.
I koniecznie weryfikacja fot że szkody przez blacharza bo zazwyczaj w necie zdjęty przedni pas oznacza złom dla auta :ok:

kisiu333 napisał(a):Czy koszty utrzymania / serwisowania będą podobne?

Raczej nie będą podobne. BMW trudno pobić kosztami serwisu.
Ogólnie dwa różne auta, wiele będzie zależeć od tego w którym lepiej się czujesz. Sytuacja rynkowa też wydaje się na korzyść mustanga ale trzeba to dokładnie sprawdzić zaczynając od wersji na us rynek kończąc na cenach v6ek w pl.

P s.

Mój znajomy miał podobny dylemat i wybrał mustanga 3,7 V6 :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Kwi 2022, 10:16

Dużo tańszy Mustang będzie w utrzymaniu niż BMW?
O ile jestem w stanie sprawdzić ceny części, filtrów, OC itp i je porównać, o tyle jakich bolączek mogę się spodziewać w MUSTANGU i BMW, co się często psuje i ile kosztuje?
kisiu333
Początkujący

13 Kwi 2022, 12:06

Pytanie kluczowe - jeździłeś jednym i drugim autem ? Czy oceniasz na wygląd albo z pozycji pasażera ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Buty inspirowane Lexusem CT
    Od prawie trzydziestu lat ludzie wybierają samochody Lexusa, by wygodnie podróżować na większych i mniejszych dystansach. Okazuje się, że od teraz w Lexusach można również… chodzić. A to za sprawą butów ...

13 Kwi 2022, 12:12

Jeździłem BMW, ale o mniejszej mocy. Natomiast nie miałem przyjemności jeździć mustangiem , nawet jako pasażer.
Oceniam wygląd, moc i napęd na tył :)
kisiu333
Początkujący

13 Kwi 2022, 13:25

Przejedź się i będziesz miał odpowiedź co Ci bardziej pasuje i na czym Ci zależy :) moim zdaniem te auta bardzo ciężko zestawić jako ,,podobne,,.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

13 Kwi 2022, 13:49

Jazda jazdą, ale koszty utrzymania sa dla mnie bardzo ważne.
Gdybym szedł w stronę spełnienie marzeń , to wybór Mustanga byłby oczywisty :)
natomiast BMW też ma coś w sobie. Jest zwarte, sztywne i prowadzi się jak po sznurku.
kisiu333
Początkujący