BMW E92 335D M57] przepustnica EGR w pozycji otwartej na wolnych ob

07 Mar 2018, 00:43

Witam
Mam pytanie po ściągnięciu węza przepustnicy zauważyłem, że przepustnica jest w pozycji otwartej nie zamyka się samochód muli brak kopa z tego, co wiem to raczej powinna być w pozycji przymkniętej na wolnych obrotach. Kupiłem drugą przepustnicę używaną i terze jest otwarta jak moja stara Po zagaszeniu auta coś brzęczy ci minutę i tak cały czas przestaje i ponownie po minucie zaczyna brzęczeć tak jak by jakiś przekaźnik parę dni temu odłączałem akumulator znajomy mówił, że to może być powodem coś z biegiem jałowym brak dębów w silniku węzę podciśnienia podłączone.
Może ktoś się spotkał z podobnym objawem.
Pozdrawiam
Marekus1225
Aktywny

Prawo jazdy: 15 04 1979
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: bmw
Silnik: 3.00 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Mar 2018, 01:12

To przepustnica czy zawór EGR? :P
Jesli podmieniles przepustnice i objaw nadal wystepuje to moze czujnik polozenia przepustnicy sie skiepscil?
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001

07 Mar 2018, 21:14

No tak to może czujnik przepustnicy ale gdzie on się znajduje brak błędów a z tego co wiem to cały czas jest otwarty bez różnicy na dodawanie gazu a powinien być przymknięty na zgaszonym silniku chodzi o przepustnicę a nie EGR
Marekus1225
Aktywny

07 Mar 2018, 23:16

Nie wiem gdzie w BMW on sie tam znajduje, gdzies w okolicy przepustnicy najprawdopodobniej. Poszperaj w necie. Jak znajdziesz to warto by bylo podmienic i zobaczyc.
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001

08 Mar 2018, 00:11

W okolicach przepustnicy nic nie ma jutro pojadę od mechanika i niech szuka brak wszelki błędów a cuda się zaczęły dziać kontrolka paliwa świeci bagażnik otwarty i hamulec zaciśnięty to się stało jak samochód stał w garażu po nocy nie mam pojęcia gdzie to szukać
Marekus1225
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...