Cześć.
Mam taki problem, w styczniu zmieniałem olej w skrzyni zf 6hp19 wraz z miska filtrem ori zestaw od ZF. Po wymianie skrzynia zmieniała biegi pięknie. Jednak samochód postał 2 miesiące i jak zrobiło się cieplej założyłem letnie 19" - zimówki były na 17" i pojawił się problem.. mianowicie skrzynia zaczęła tak miekko szarpać/tak jakby pchać przy zmianie z 2/3 i redukcji z 4/3 zawsze! Z wyższych obrotów jak odpuszczę gaz, skrzynia wbija wyższe biegi z takim samym szarpnięciem. Przy manualnej zmianie biegów każdy bieg wchodzi z już brutalniejszym szarpnięciem przy zmianach powyżej 2.5 tys obrotów na nizszych obrotach w manulau z emerycką jazda skrzynia zmienia dość miękko wszystkie przełożenia. Nie mam pojęcia co może być nie tak, usunąłem adaptację skrzyni przez INPe zrobiłem jazdę adaptacyjna szybko 80 potem 50 i hamulec x5, po tym biegi wchodzą minimalnie lepiej w trybie D w manualu nic sie nie zmieniło. Przebieg to 170 tyś. silnik n52b25. Chciałbym zapoznać się z waszymi opiniami. Wrzucam 2 filmiki nagrane już po adaptacji i przejechaniu ok. 100km
I pojawił się drugi problem ze skrzypiącymi hamulcami
bmw-e92-problem-ze-skrzypiacymi-hamulcami-vt101261.htmskrzynia yt zepsuło jakość ;/ :
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.