REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Masz F20 więc samochód jest w miarę młody a dzisiaj diagnostyka opiera się głównie na sprawdzeniu błędów zapisanych w sterowniku. Powinno to zostać sprawdzone w pierwszej kolejności. Jak tego nie zrobiłeś to teraz wykonaj takie podłączenie i sprawdzenie.gregi14 napisał(a):1. Jest sens podpinać auto do komputera? Wcześniej żadne błędy nie wyskakiwały , obroty na normalnym poziomie żadnych „skoków”
Trzeba ustalić w czym dokładnie jest problem. Ja myślę że przy tak niskim ciśnieniu miałbyś wypadanie zapłonu na tym cylindrze i otrzymałbyś stosowny komunikat o błędzie, poza tym silnik pracowałby bardzo nierówno.gregi14 napisał(a):2. Ogólnie co możecie poradzić przy takim problemie bo nie ukrywam płacić 9 tys za naprawę mi się nie uśmiecha
Jakie dokładnie wartości wyszły na poszczególnych cylindrach? Zrobił próbę olejowa na tym trzecim cylindrze?gregi14 napisał(a):wczoraj otrzymałem telefon ze postanowił sprawdzić ciśnienia na cylindrach co wyszło ? Brak ciśnienia na 3 cylindrze zamiast 27 jest 5-7
Warto znać dokładnie jakie są różnice i przy jakiej temperaturze silnika były robione. Próbę olejową warto zrobić.gregi14 napisał(a):co do wartości na poszczególnych cylindrach nie dał mi żadnej informacji i próby olejowej tez nie zrobił