BMW serii 3

01 Maj 2011, 15:15

Witam,

Chcę kupić auto dynamiczne, dające dużo przyjemności z jazdy. Znalazłem ofertę:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy warto się pchać w ten samochód? Czy możecie mi coś powiedzieć na temat tego modelu i na co zwrócić ewentualnie uwagę przy kupnie?

Z góry dziękuje
Zega
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

01 Maj 2011, 15:31

Ja bym sie w to nie pchał,na dobre E46 musisz mieć najmniej 20tys i to kupisz egzemplarz z początku produkcji.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Maj 2011, 16:10

Znajomy ojca ma do sprzedania 320d touring z 2000r za 18 tys. zł, samochodem jeździ od ponad 4 lat i dba o niego wręcz do przesady.
Także 16tys. zł za kompakta ze słabym silnikiem to może być już budżet na odpowiedni egzemplarz, tym bardziej, że to auto nie jest zbyt poszukiwane na rynku wtórnym.
Ja bym go sprawdził, może okazać się godny zainteresowania.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

01 Maj 2011, 16:22

Czy mógłbym w takim razie prosić a jakąś inną propozycję, co byście polecali za mniej więcej16-18 tys. Muszę jednak zaznaczyć, że przed kupnem na pewno odwiedzę warsztat w celu sprawdzenia stanu technicznego pojazdu, a że mieszkam we Wrocławiu to oferty tylko z tego miasta wchodzą w grę.

Z góry dziękuję
Zega
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

01 Maj 2011, 16:31

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2011, 09:10

to jest mój typ... śliczne w miarę ekonomiczne i mocne autko .... jak ci mało mocy są mocniejsze silniki i do tego nie dużo droższe
Ciasne ale wlasne :P
jad1014
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

02 Maj 2011, 20:46

To jest ciekawe, za tanie źle, za drogie też. Ale normalne jest że jak compacty są nie chodliwe to stoją niżej. Zawsze warto obejrzeć. Z tego co widzę to niewiadomo jakie zarznięte auta nie stoją nisko (bardzo rzadko) zawsze się daje wyższą cenę od rynkowej żeby klient mógł z uśmiechem cenę zbijać o tysiąc dwa może trzy jeszcze ładne zimówki się podstawi. To się ładnie napali i kupi. Ludzie są wzrokowcami i do każdej ryski do każdego obtarcia czy odprysku się doczepią, ale czy spod uszczelki lub ze skrzyni nie cieknie to się nie schylą. Rzadko który na podłogę patrzy, czy jest w miarę dobrym stanie. Najczęściej kończy się na sprawdzeniu centralnego i czy el. szyby chodzą. Najważniejsze punkty są pomijane, a jak stoi na błocie to już całkiem, niesamowicie odstrasza od patrzenia pod auto. :smile:
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok