BMW stara 5 i 7 Jako pierwszy samochód?

20 Lut 2009, 22:44

Witam ! Niedługo będę miał pieniążki na samochód i zastanawiałem się nad BMW...Oglądałem te stare np. [link do oferty na Allegro wygasł]
o ta piąteczka jest bardzo fajna albo przykładowo
[link do oferty na Allegro wygasł] taka siódemeczka...

teraz tylko pytania:
-Jak z awaryjnością tych BMW?
-Ile palą? Czy jest możliwość założenia gazu i czy będzie się opłacać jezdzić na gaz?
-Jak z serwisem? Dałoby rade znaleść do niego części, żeby kupować i czy są w miare tanie?

Bardzo proszę o odpowiedź. To będzie mój pierwszy samochód i chcem, żeby jak najmniej palił i żeby był ogólnie tani do exploatacji.
darkfurby
Nowicjusz

20 Lut 2009, 23:12

Darkfurby jesteś Furby czy nie?Wiesz co oznacza Furbo?Na pierwszy samochod to nie jest dobry wybor,pomyslimy jutro co by tobie zaproponowac,poszukamy bryczki godnej ciebie w BMk-e się nie pakuj narazie.Musisz mieć samochod ekonomiczny oraz taki,żebyś mogl sobie sam grzebnac w razie potrzeby ,żeby mało palił a zwawo pomykał ,BMWspełnia tylko ten ostatni warunek.Nie wiem czy wiesz o tym,że Bmki już od połowy lat 90tych wymagają serwisu elektronicznego,musisz na kompie wpisać serwis czyli wymiane oleju i tak dalej.Nie zrobisz sobie tego sam przyciskami jak w szanujacych się i uczciwych bryczkach! Oczywiscie taki serwis tych starszych Beemek uczyni ci pierwszy lepszy Fachman i nie jest to duzy koszt ale/zapali ci sie czerwone swiatełko i musisz jechać to uczynic inaczej nie pojeżdzisz.Jutro cos ci zaproponujemy!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2009, 23:14

jak chcesz samochód tani w eksploatacji i taki który mało pali to po jaką cholere pchasz sie w BMW.one mało nie palą ani 5 ani 7.ale wystarczy popatrzeć na pojemnośc i moc obu silników to już wiadome jest ze "piąteczka" wsiorbie mniej.ogólnie 520 to bardzo fajny samochód.Miałem okazje pojeździć, te 150 koników nieźle dają rade pod warukiem ze auto nie jest zajeżdżone.Bmw da sie jezdzic w miare "ekonomicznie" ale takim samochodem chyba nie wypada wlec sie 80km/h na piątym biegu.Koniecznie chcesz miec BMW???nie myslales nad czyms innym?
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

20 Lut 2009, 23:31

Jestem otwarty na wasze propozycje :). Golfy mnie nie interesują to odrazu mówię.
darkfurby
Nowicjusz

20 Lut 2009, 23:34

najpierw podaj kwote ktora dysponujesz bądz bedziesz dysponował.
matttias1234
Zaawansowany

20 Lut 2009, 23:42

ok 4koła.
darkfurby
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
    Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...

20 Lut 2009, 23:47

ciężko by było ale może jakiegoś Civica V generacji byś wyrwał w tej cenie.i pamiętaj że aukcje internetowe to nie jedyne miejsce gdzie można znaleźć samochód (czesto ceny są zawyżone) a jak koniecznie chcesz bmw to pomyśl o e30.co do spalania tego autka to poszukaj w google jest tam dużo raportów spalania do konkretnych silników.
matttias1234
Zaawansowany

21 Lut 2009, 01:45

ja bym polecał AStrę lub civica 5gen

jesli astra to mam na sprzedanie swoja za 4,5 koła :)
1,6 16v :) kubełki itp..ładnei sie prezentuje.... a 200 poleci :)
a jest naprawde oszczedne.... 15zl na 100km przy stałej predkosci 90-120km/h jesli chcessz przycisnac 160-180 km/h to jakeis 20zl/100km :)
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

21 Lut 2009, 09:15

mój ojciec miał astre z takim właśnie silnikiem tyle że w kombi.było to kilka ładnych lat wstecz.ale musze przyznac ze samochód wbrew pozorom jest dynamiczny.a co do v-max to na autostradzie w 5 osób i pełnym bagaznikiem toreb 190km/h.myśle że to ładny wynik.a jak chcesz cos mocniejszego to może silniczek 2.0 benzynka.tylko uważaj na blache.ja bym na poczatek radził jednak japońca.
matttias1234
Zaawansowany

21 Lut 2009, 11:17

Kierunek obrałeś dobry, BMW będzie dobrym wyborem :) Ale nie seria 7 , daleś link do 5.0l sinlika a mówisz o ekonomii:) Do takiego samochodu nawet nie wypada wkładać LPG.
Na początek idealne będzie E30, silnik 1.6, 1.8. Awaryjność to wiadomo zalezy od tego w jakim stanie kupisz. Części sa dość tanie.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

21 Lut 2009, 11:19

Aha dzieki za rade w sumie ta astra nie jest taka zła ale wam chodzi o dwójke tak?
darkfurby
Nowicjusz

21 Lut 2009, 11:50

eee...znajdź mi astre 2 do 4000zł...
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

21 Lut 2009, 12:02

oczywiście że chodzi o Astre I.
matttias1234
Zaawansowany

21 Lut 2009, 12:43

Ja na twoim miejscu nie paliłbym sie tak do kupna samochodu tylko doskładał sobie jeszcze kasiary.Toyote Corolle VII MOŻESZ WYRWAĆ JUŻ Od 4 tysiaków,taka z silnikiem 1.6114KM.Jedyny model,który w rankingu niezawodnosci i jakości wykonania nie ma sobie rownych wśrod konkurencji ale warto byłoby kupić coś młodszego(problem z korozją)Na twoim miejscu posiadając taką kwotę nie kupowałbym dużego samochodu,po co ci to? Masz Honde CRX no ale ten wiek!Co ja bym kupił?Golfa napewno nie, ale dysponując taka kwotą Peugeota 306 z silnikiem 1.9TD(najlepsza seria silnikówXUD)Jakosć Golfa,nic samochodzik nie gorszy,dynamiczny,małopalący dający przyjemnosc z jazdy jak każdy Francuz.Samochod od Golfa dużo tańszy,zastanow się.BMW naturalnie to b.dobre samochody ale nie takie leciwe oraz dla ludzi chociaż trochę kumatych jesli chodzi o mechanikę.Darkfurby kupuj Peugeota,bedziesz zadowolony.Tutaj u nas kiedys młodzi ludzie kupowali BMKi,teraz nie spotkasz już ani jednej z tych starszych,dlaczego?Czesci co prawda tanie ale to serwisowanie no i potrafią spalić!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Lut 2009, 13:58

PhantomASA1 dobrze mu doradziłeś.co prawda nie wiem jak te peugeoty popylają z dieslem pod maską ale kuzyn ma 306 1.6 benzyna/gaz.mimo gazu całkiem nieźle sobie radzi bo gaz dwu letni.i całkiem przyjemny samochodzik z wyglądu jak na mój gust.
matttias1234
Zaawansowany