BMW vs AUDI Co proponujecie?

27 Lis 2007, 16:26

Witam tak jak w temacie mam dylemat czy zakupić BMW seri 3 E46 czy AUDI A6 C5 chodzi o sedan/limuzyna, wiem ze sa to zupełnie innej klasy auta nie miej prosze o wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam :)
Bela
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Lis 2007, 16:49

nie wiem czy jest sens kupna audi. dla mnie audi odpada bo 3 tyg temu takie mi zniknęło z niewyjaśnionych przyczyn, a co do bmw to bardziej mnie przekonuje (prestiż) ale nie wiem jak z niezawodnością i kosztem utrzymania . wracając do audi silniki 2.5 do bani psuja sie te 1.9(mowie o wysokoprężnych) zero problemów,jednak najgorzej z zawieszeniem po pól roku na polskich drogach wszystkie drążki do wymiany i przeguby.
zstlevy
Nowicjusz

Miejscowość: polska

27 Lis 2007, 18:43

Witam:)
No to zaczen od Audi:
Jest większy czyli plus dla niego.
To naprawdę wspaniały samochód, sprawdzający się zarówno w trakcie jazdy miejskiej (wspaniałe przyspieszenie) jak i na dalekich trasach. Bardzo wygodny, niezawodny, komfortowo wykonany i wyposażony. Niestety trzeba go dobrze pilnować (alarmy, immobilajzery itd), bo na liście rankingowej u złodzieji jest bardzo wysoko notowany. Ale oni byle czego tez nie kradną!!!

Teraz BMW
Jezeli chodzi o samochod BMW e46 to naprawde polecam. Co do kosztow napraw to wcale nie prawda ze droga w utrzymaniu. Mam kolege ktory na tym samym modelu zrobił juz 500tys km wiec wszystko zalerzy od tego jak sie jezdzi i dba (nie zapominajac o wymianie oleju co 10tys.
Samochód zywny, ale niestety mniejszy od Audi.

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

27 Lis 2007, 23:04

z tego co kojarzę (jeśli się pomylę - poprawcie) e46 jest bardziej ukierunkowana na sport, jeśli można to tak powiedzieć. Zresztą... Audi jak dla mnie jest... bardziej ekskluzywne :) znajomy ma A6 i nie narzeka - 0 problemów - kawał solidnego samochodu.
e46 miał mój wujek :) - też nie narzekał (teraz zmienił na 320i? nie pamiętam - jakiś wyższy model z serii 3? )
więc wybór zależy od ciebie. nieważne co wybierzesz - będzie to dobry wybór.
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący