BMW vs Lexus

20 Lis 2016, 18:59

Witajcie Panowie,

od dłuższego czasu śledzę rynek (zachodni) w poszukiwaniu Bmw e92 2.5 PB znalezienie czego sensownego jest na prawdę trudne jeżeli chodzi o tę markę a szczególnie w wersji coupe. Po za tym silnik N52 ma raczej mało pozytywnych opini (wadliwa głowica itp. itd.) z tego co zaobserwowałem to od serii E9x Bmw nie ma godnych polecenia silników benzynowch - być móże się mylę. Wydając na auto ok. 50k chciałbym cieszyć się jazdą ale nie koniecznie do serwisu.
Ostatnio zainteresowałem się również Lexusem is 250 ma bardzo dobre opinie
wręcz uchodzi za wysoko niezawodne auto. Nawet byłem oglądać jeden egzemplarz w celu weryfikacji ilości miejsca w środku i według mnie jest go wystarczająco - autko ma być dla dwóch osób - wykończenie auta na świetnym poziomie. I tu pytanie do was czy dalej szukać BMW czy spróbować Lexusa?

Link do auta które oglądałem:
http://ww3.autoscout24.nl/classified/290585656
Pączek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 09 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Jaguar s type, BMW e46 coupe
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Lis 2016, 19:27

Jak chcesz spokojną eksploatacje i mało usterek to zdecydowanie Lexus. Na plus bardzo niski spadek wartości.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...