BMW, VW, inne problem jedne 14k zł i głowa pełna pomysłów.

A wiec jakie auto??

BMW 5 (e-34)
2
20%
OPEL (Vectra B)
1
10%
VW Passat B4
3
30%
VW Golf (XX Jahre)
3
30%
Może coś jeszcze innego...
1
10%
Razem głosów : 10

11 Lut 2008, 23:55

Witam wszystkich serdecznie. Od ponad dwóch i pół roku jeżdżę VW Golfem III w silniczku 1.9d czyli ekonomiczny 64 konny silnik. Sytuacja finansowa, powoli mi się prostuje stała praca niezłe zarobki, więc pora na zmianę autka. A tu przychodzi już większy ból, nie mam zamiaru kupować czegoś czego bym żałował potem przez połowę życia. Tak sobie postawiłem że minimalny rocznik to 1995. Powiem tak autka sportowe odpadają od razu, pewne plany z jedną słodką osobą mam ;) no czyli miło by było jakiś sedan a jak sedan to od razu przychodzi mi na myśl BMW a jak rodzina to chyba seria 5, no i przeglądając oferty na allegro.pl / mobile.de (nie wykluczam wyjazdu do niemiec po auto) mieszczę się w zaplanowanym budżecie mówię tu o (e-34), VW Passaty B4 hmm fajne to może aż tak bardzo nie jest :) ale VW jednak już pewne doświadczenie mam w VWejach. Lecąc dalej omijam wszystkie Francuzy i Fiaciorki może i błąd ale jakoś tak. No i tu jeszcze zostaje chyba na polu walki VW Golf III koniec serii czyli roczniki 96/97 wyposażenie GTI i jakieś edycje limitowane pokroju XX Jahre. A może jakiś Opel?? A więc teraz moje zapytanie do Was. Kto ma jakieś doświadczenie i wie coś na temat cen podstawowych części do BMW serii 5 e-34 (mówię z dnia na dzień mnie coraz bardziej korci a szczególnie z 2.5 benzyna) jakie koszta tego są powiedzmy rozrząd, klocki hamulcowe, tarcze. Jakieś sugestie czy się opłaca pchać w BMW czy może lepiej jakiegoś OPLA lub VWeja. Zostawiam temat i mam nadzieje że jakoś się rozwinie.

a tym czasem Pozdrawiam.
Croix

16 Mar 2008, 04:20

Jeśli chodzi o BMW. Jak masz zamiar go kupić to tylko od pewnego sprzedawcy. Sa to auta w których często nawala nastawnik dawki paliwa (mi się to przytrafilo) koszta takiej naprawy.......część nowa 2500zł + robocizna..używka 1000zł+robocizna...w tych samochodach bardzo rzadko psuje sięjedna rzecz. Jak walnie coś, to "to coś" pociąga za soba zaraz następną rzecz, przez co wyeliminowanie usterki jest bardzo trudne. Ceny części również są bardzo drogie. Również jezdze VW i mam o nim bardzo dobre mniemanie. Nigdy mnie nie zawiódł :) tak więc rozglądnij się za jakas B4
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Mar 2008, 12:25

Polecam Volvo S40 w dieslu.
Jeździ sporo tych autek, silnik od Renault więc z częściami nie ma problemu.
Jak się dobrze po rozglądasz to za 13tys. możesz mieć dobrze utrzymany model z 98'.
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin