Honda civic vs mazada 323f pomocy!

15 Mar 2008, 00:23

witam!! potrzebuje pomocy w zdecydowaniu sie na któres z tych samochodów,trafiłeme tutaj poniewaz jestem laikiem w temacie aut wiem tylko podstawowe rzeczy dlatego proszę Was znawców i,lub posiadaczy o pomoc. mam 10000 tys i z tych wszystkich marek którch przeglądałem wykombinowałem sobie te własnie auta-civica i 323f- z tego co słyszałem od znajomych to mówią ze japońce sa trwałe itd dlatego chciałbym cos pod tym konem zeby jeszcze było ekonomiczcne, zeby tez dobrze przyjeło instalacje gazowa bo chciałbym załozyc:) min są podobne z wyposazeniem i silnikami wiec pytam o rade interesuje mnie silnik 1,5-90KM który ma klime i reszte bajer;) ceny właśnie oscylują sie w granicy 10000 plnów rocznikami 95-97 a dodam ze jest to moje pierwsze autko dlatego prosze o pomoc. z góry dziękuję.pozdrawiam
koncio123
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Mar 2008, 00:09

jezeli macie jakis inny pomysł co do jakiegos auta do tej kwoty to prosze o propozycje.pozdrawiaqm
koncio123
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Mar 2008, 00:25

Witam. Jest obecnie wiele postów dotyczących autek do 10 000. Mam 2 kolegów. Jeden CIVIC drugi właśnie 323. Moje oceny: Jeśli chodzi o wygląd - CIVIC, dynamika - CIVIC, wnętrze - CIVIC, spalanie - tu tylko dałbym plusika MAZDZIE, gdyż pali średnio koło 1,5 litra mniej. Oboje robią dużo kilometrów-około 4000miesięcznie od ponad pół roku i żaden z nich nie narzekał na jakieś awarie..tak więc wybór należy do CIebie:)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Mar 2008, 01:09

Civic jest lepszy od mazdy, lepiej trzyma się drogi i świetnie się prowadzi.
Polecam civica!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie