BMW w sedanie albo w coupe

03 Paź 2016, 00:44

witam zamierzam kupic bmw w sedanie albo w coupe zastanawiam sie nad dieslem 330d 184km lub nad beznyna i gazem 2.5 co byscie radzili jakie jest w nich dokladne spalanie przy normalnej jeździe i szybszej. jaki silnik polecacie. bede jezdzil nim w rozne trasy max 100 200km ale to rzadziej a tak to dziennie po 30km srednio. i na co zwracac uwage przy zakupie. a mam zamiar wydac od 15 tys do 18
madrid12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 11 1997
Auto: nie mam

03 Paź 2016, 01:04

cos takiego co sądzicie o tym? [link do oferty na Allegro wygasł]
madrid12
Nowicjusz

03 Paź 2016, 09:31

Jeśli masz zamiar przejeżdżać 30km dziennie (w kilku odcinkach?) to kupno diesla mija się z celem. W zimie nagrzeje się do odpowiedniej temperatury po 10km i spalanie będzie kosmiczne.
Napiszę to co zawsze - nie warto pchać się w kilkunastoletniego diesla z nieznaną historią bo może okazać się, że koszty napraw zbliżą się do wartości auta. Mimo, że m57 są udanymi silnikami to jednak swoje lata już mają, kilkaset kkm przejechały i można spodziewać się wszystkiego. A w przypadku tego silnika masz dodatkowo więcej cylindrów = więcej potencjalnych części do wymiany/regeneracji.
Skupiłbym się na benzyniakach, które bmw robi świetne. Nooo i dodatkowo nie mają zapychającego się egr, turbo ze zmienną geometrią i innych psujących się po latach użytkowania pierdółek, np. 6 wtrysków do regeneracji po kilka stówek za sztukę :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Paź 2016, 15:14

dalbys pare linkow fajnych benzyniakow z gazem tak do 16500zł? bo jeszcze trzeba ubezpieczenie kupic to tez kosztuje i nie małe pieniądze, szukam na dolnym slasku najlepiej jak nie to opolskie lubuskie i wlkp tylko z tych woj mam w miare nie daleką droge dzieki za pomoc ziomek
madrid12
Nowicjusz

03 Paź 2016, 23:33

Pomoze ktos? :(
madrid12
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...