E36 1.8+, gaz, 10 tysięcy

18 Wrz 2016, 09:17

Cześć, kupię coś w tych pieniądzach ciekawego z tego modelu? Zainteresował mnie jeden z bardzo bogatym wyposażeniem aczkolwiek sam nie wiem czy warto [link do oferty na Allegro wygasł] , niektórzy mówią że tak, niektórzy w ogóle odradzają bmw do tych pieniędzy. Interesuje mnie coupe/sedan, ewentualnie jaki inny model auta moglibyśmy polecić do tych pieniędzy?
exedras
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Wrz 2016, 10:58

Ten samochód staje się powoli youngtimerem :D Silnik 2.0 150 KM jest dobry , nieźle jeździ , ale według mnie gaz w e36 jest już trochę nie na miejscu (chyba że szukasz auta do katowania , a później na złom) . Na twoim miejscu odpuściłbym to ogłoszenie. Dlaczego ?? chociażby dlatego , że liczba wyświetleń to grubo ponad 16 tysięcy i nie wierzę , że z 16 tysięcy zainteresowanych nikt nie kupiłby tego auta jeśli byłoby tak wszystko "ok" jak jest napisane w ogłoszeniu. Możesz szukać BMW do 10 klocków , tego nikt Ci nie zabroni , ale czy znajdziesz coś sensownego to druga kwestia.

obejrzyj te :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Paweł83
Początkujący

18 Wrz 2016, 11:02

Ta beta warta jest max 3500zł.. przód po dzwonie,tylne lewe nadkole pognite i ta duża liczba wyświetleń.. jeszcze do tego handlarz..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Wrz 2016, 11:44

Też mnie w sumie trochę to zastanawiało że tyle wyświetleń a nikt się za to nie bierze, chyba dam sobie spokój tak czy siak. Compact raczej mnie nie interesuje, fajna jest ta w coupe którą pokazałes aczkolwiek ta benzyna może mnie jednak boleć, to nie ma być auto na całe życie, uczę się i nie będę miał tak dużo pieniędzy na benzynę a gaz to jednak gaz. Ewentualnie diesel, co myślicie o dieslu? Ogólnie o e46 szkoda nawet myśleć nie? Coś takiego przykładowo znalazłem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
exedras
Nowicjusz

18 Wrz 2016, 12:24

Jeśli nie robisz przebiegów 20k+ rocznie to odpuść diesla . Palić może będzie mniej , ale te pieniądze z paliwa wydasz na części (wtryski , turbina, dwumas) i być może jeszcze dołożysz . Jakie robisz roczne przebiegi ??
Paweł83
Początkujący

18 Wrz 2016, 12:47

Rocznie nie wiem, auto na pewno będzie jeżdżone codziennie, do szkoły, po mieście, czasami gdzieś w dłuższą trasę aczkolwiek no nie jestem w stanie powiedzieć ile bym zrobił km przez rok.
exedras
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...
    Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...

18 Wrz 2016, 12:53

Piszesz , że nie będziesz miał dużo pieniędzy na benzynę , więc z dobrego serca radzę Ci odpuść sobie BMW , przynajmniej na tym poziomie . Nie zrozum mnie źle , ale BMW to nie Fiat czy Citroen , części potrafią być bardzo drogie .
Samochód to nie tylko tankowanie i jazda , a BMW za te pieniądze mające 16-17 lat potrafi przedrenować kieszeń :D a chyba zdajesz sobie sprawę , że jedna nienaprawiona usterka potrafi spowodować drugą :)
Paweł83
Początkujący

18 Wrz 2016, 13:02

W takim razie co byś polecał?
exedras
Nowicjusz

18 Wrz 2016, 18:06

Może coś japońskiego? Jak trafisz zadbany egzemplarz to zapomnisz kto to mechanik. Dobrą opcją w tym pieniądzach będzie Corolla E12,Civic VII,Accord VI.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Wrz 2016, 20:07

Szczerze to myślałem nad swiftem ale nie w tych pieniądzach chyba
exedras
Nowicjusz

18 Wrz 2016, 20:13

exedras napisał(a):Szczerze to myślałem nad swiftem ale nie w tych pieniądzach chyba

Ogólnie zastanów się co Ci da więcej podczas jazdy słaba BMKa niż dobrze jadący 16V z JP... :?:

W/g mnie w warunkach drogowych nic jeżeli chodzi o jazdę a jeżeli chodzi o ekonomię to dodatkowe koszty tylko za znaczek i klasę premium...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

18 Wrz 2016, 20:19

Subaru Justy

Suzuki Baleno

Reszta na dopieszczenie :ok:
Kieł
Stały forumowicz

18 Wrz 2016, 20:35

Kieł napisał(a):Subaru Justy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yxXLh.html

Suzuki Baleno
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yxwah.html

Reszta na dopieszczenie :ok:

EEtam takie nijakie te auta :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

18 Wrz 2016, 21:24

[link do oferty na Olx wygasł] - link przykładowy. Jeśli o to zadbasz to będziesz miał niedługo fajnego klasyka. Egzemplarze w dobrym stanie już nie będą tańsze niż obecnie.
[link do oferty na Olx wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Wrz 2016, 18:09

Fajną i rzadką opcją jest tez Toyota Paseo.
Barol
Awatar użytkownika