Bmw x3 diesel 2007

29 Wrz 2015, 19:32

witam jestem zainteresowany kupnem x3 gosciu powiedzial ze rozrzad byl wy nieieniony 100 00 tys teraz ma 200 000 tys powiedzial ze tylko raz sie wymienia niewiem czy to prawda jak sprawdzic czy rozrzad jest ok podobno jak jest silnik goracy to slychac stukanie niewiem i prosze wszystkich o pomoc
gilek71
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 03 1971
Auto: vw sharan
Silnik: 19tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Wrz 2015, 09:58

Rocznik auta, silnik, benzyna/diesel ?
Jeżeli diesel to tam jest łańcuch w wersji 177 koni z wadliwym napinaczem ale serwis BMW prowadzi akcję serwisową wymiany rozrządu oraz napinacza - może o tym mówił właściciel ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

30 Wrz 2015, 18:33

bmw x3 2litry diesel 150 koni niewiem czy to te silnik sa wadliwe podobno 177 konne ktore byly produkowane po 9,10 2007 na dowodzie jest oznaczenie bmw x83 varioante pd11
gilek71
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 03 1971
Auto: vw sharan
Silnik: 19tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Paź 2015, 11:19

Oba silniki mają swoje bolączki jednak wersje 177 koni jeżeli były serwisowane podlegają gwarancyjnej wymianie napinacza łańcucha rozrządu oraz w przypadku zużycia łańcucha również wymianie tego elementu. Koszty są duże jednak serwis BMW pokrywa je w pełni.
Także wszystkiego są plusy i minusy :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...
    Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...