Seat Leon 1M Cupra

07 Paź 2015, 10:59

Witam,

Od dość dłuższego czasu poszukuje auta tj, Seat Leon 1M, gdyż podoba mi się jego sylwetka.
Poszukuję silnika benzynowego 1.8T i przeglądając oferty natrafiłem na to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie o powyższej ofercie i na co szczególnie trzeba byłoby zwrócić uwagę?
Pozdrawiam :)
danielem
Nowicjusz

Auto: Opel Corsa
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2015, 11:32

Troszke odpicowany do sprzedaży, nie mam pojecia jak zachowuje isę gaz w tym silniku. Przebieg jest całkiem realny patrząc np. na zużycie kierownicy . Myślę że obejrzeć i sprawdzić na stacji warto :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

08 Paź 2015, 14:03

Widać że środek jakoś specjalnie nie czyszczony, a z zewnątrz tylko umyty.
Z tego co czytałem to instalacja jedna z nowszych, tylko pytanie kiedy montowana.
Pozostaje zadzwonić i dowiedzieć się więcej informacji :)
danielem
Nowicjusz

Auto: Opel Corsa
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Paź 2015, 11:13

Gaz z tym silnikiem współpracuje bardzo dobrze o ile jest serwisowany odpowiednio.
Jeżeli chodzi o samo auto - nie sugerowałbym się zużyciem wnętrza. Grupę VAG bardzo łatwo zweryfikować pod względem przebiegu serwisowego.
Największym problemem tych aut jest przeszłość wypadkowa i na to zwróciłbym szczególną uwagę podczas oględzin.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris - rozstrzygnięcie konkursu Toyota Motor Poland W sobotę 6 października Toyota Motor Poland zorganizowała finał konkursu "Wygraj nową hybrydową Toyotę Yaris ". Po czterech miesiącach etapów ...